LIGE NU:

Onsdagen bliver smuk og solrig

Onsdagens vejr bliver ugens højdepunkt med flot blå himmel i en grå og mild uge.

Onsdag får vi den foreløbigt kun femte vinterdag med solrigt vejr. Kun 2. og 31. december samt 4. og 19. januar har vi fået over fire timers solskin denne vinter.

Onsdagens himmel bliver smuk og blå og kan nydes i hele landet. Allerede i nat klarer det op i det meste af landet, men måske kan det drille med skyer først på onsdagen i den sydvestlige del af landet. Ovenstående prognosekort fortæller om en solrig eftermiddag med 6-7 grader og let til frisk nordvestenvind.

Det kan i aften og i nat smådryppe lidt i den sydlige del af Danmark, som en svag koldfront passerer landet. På bagsiden af fronten klarer det op, hvilket Danmark kommer til at nyde godt af onsdag. Vinden aftager i løbet af onsdagen, og med klart og ret stille vejr kan der komme frost sent onsdag aften og natten til torsdag.

 
 

De følgende dage kommer der igen skyer fra vest, så onsdagen bliver ugens smukkeste dag. Temperaturerne på femdøgnsskemaet afslører, at det milde vejr fortsætter ugen ud. Foreløbigt er middeltemperaturen for januar 5,5 grader. Det er en halv grad varmere end den nuværende januarrekord. Klimanormalen for januar i Danmark lyder på 0,0 grader.