Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Opdateret rejsevejledning: Disse områder skal du ikke rejse til

Flyruter til Danmark fra visse områder vil blive indstillet ved midnat.

I samarbejde med tv2.dk

Udenrigsministeriet har opdateret sin rejsevejledning, så der nu er tilføjet nye områder, man som rejsende bør holde sig helt væk fra.

Det fortalte direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen på et pressemøde tirsdag.

Konkret drejer det sig om én provins i Kina, seks regioner i Italien, én by samt én provins i Sydkorea, hele Iran og et skisportssted i Østrig.

Her er områderne, som Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til:

  • Kina: Hubei (Provinsen hvori Wuhan er placeret).
  • Italien: Regionerne Piemonte, Lombardiet, Emilia-Rogmagna, Aostadalen, Veneto og Marche (Norditalien).
  • Sydkorea: Byen Daegu og provinsen Gyeongbuk (Østkysten).
  • Østrig: Skisportsområdet Ischgl (i delstaten Tyrol).
  • Iran.

Har man opholdt sig i et af disse såkaldte 'røde områder' efter 2. marts anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bliver hjemme i to uger, når man kommer til Danmark.

På pressemøde kom det desuden frem, at alle flyruter til Danmark fra disse 'røde områder' vil blive indstillet fra midnat mellem tirsdag og onsdag. Forbuddet vil i første omgang vare 14 dage. Det forventes, at flere danskere kan strande i udlandet som følge af virusudbruddet.

- Det er klart, at det her kommer til at have konsekvenser for de danskere, der opholder sig i de berørte områder, ligesom luftfartsselskaberne også kommer til at mærke forbuddet, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse om tiltaget.

Orange områder

Udenrigsministeriet fraråder ligeledes alle ’ikke-nødvendige’ rejser til såkaldte ’orange områder’. Det drejer sig om resten af Kina, resten af Italien og delstaten Tyrol i Østrig.

Kommer man hjem fra et af de orange områder skal man som udgangspunkt ikke blive hjemme i 14 dage, når man kommer til Danmark. Undtagelsen hertil er dog fastlandskina, hvor Sundhedsstyrelsen fortsat anbefaler en hjemmekarantæne på 14 dage efter endt rejse.

På pressemødet understregede direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen dog, at man bør undgå alle rejser i de orange områder.

- Over de næste dage kommer vi til at se en lang række lande, hvor vi går ud og anbefaler, at man helt lader være med at rejse dertil. Og det er ligegyldigt om de lande er i orange eller rød. Forskellen er, at hvis man omholder sig i et rødt område, skal man i karantæne, når man kommer hjem. Men budskabet er det samme: Uanset om landet er orange eller rødt, så skal man lade være med at rejse dertil, lød det fra Erik Brøgger Rasmussen.

Gule områder

Resten af verden er såkaldt 'gult område'. Det vil sige, at Udenrigsministeriet opfordrer til, at man udviser særlig forsigtighed.

På pressemødet lød det desuden, at man som dansker skulle være opmærksom på, at man ikke spredte smitten fra Danmark til andre lande og områder.

Det er værd at bemærke, at rejsevejledningen er netop dette - en vejledning. På sin hjemmeside skriver Udenrigsministeriet: "Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen".

Grafik: TV2