Finansminister Nicolai Wammen præsenterer sommerpakken, der skal sparke liv i forbruget. Foto: Philip Davali / Rtizau Scanpix

Overblik: Her er den nye sommerpakke med tusindvis af kroner til danskerne

Tre ugers feriepenge og en check på 1000 kroner til personer på overførselsindkomst er med i ny aftale.

I samarbejde med tv2.dk

Regeringen og flere partier nåede i nat frem til en aftale om en såkaldt sommerpakke, hvor dele af danskernes indefrosne feriepenge udbetales.

Sommerpakken skal hjælpe erhvervslivet og sende flere penge ud til danskerne for at øge forbruget.

Alle Folketingets partier undtagen Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance er med i aftalen.

Her er nogle af hovedpunkterne i aftalen:

  • Tre ugers feriepenge udbetales til oktober. De sidste to af de i alt fem ferieuger skal partierne forhandle om i efteråret.
  • Feriepenge-tiltaget vil i alt koste 60 milliarder kroner. Pengene er dog indbetalt af modtagerne selv som del af feriepengeordningen.
  • Personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister og førtidspensionister.
  • Dagpengeperioden forlænges med yderligere to måneder. Det sker for at give arbejdsløse bedre tid til jobsøgning, mens virksomhederne er ved at komme i gang med at slå stillinger op efter coronakrisen.
  • Og så vil man udfase de hjælpepakker, der blev sat i værk, da man begyndte at lukke Danmark delvist ned.

Desuden får dansk erhvervsliv samlet set et milliardbeløb tilført med ny aftale, siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen. Der er blandt andet hjælp til eksportvirksomhederne.

Selvom pakken skal øge aktiviteten i dansk økonomi, er det endnu for tidligt at sige, hvor mange arbejdspladser den nye aftale vil give, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Sådan tjekker du dine feriepenge

Er du interesseret i at se, hvor mange feriepenge, du har optjent, kan du gøre det via Borger.dk. 

Brug dette link: https://www.borger.dk/handlingsside?selfserviceId=2b02967a-85b1-4d42-a0b1-ee8f7188aba3

Forvent en del ventetid, det er ikke kun dig, der vil vide, hvor meget forbruget kan skrues i vejret i løbet af sommeren. 

Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne