LIGE NU:

Politiet i opsang til danskerne: - Vi skal ikke sætte det hele over styr, når solen skinner

Den kommende solskinsweekend bekymrer politiet, der nu vil begynde at håndhæve ny lov.

For to døgn siden trådte en lov i kraft, der blandt andet forbyder danskerne at samles mere end ti personer.
Alligevel har flere benyttet det gode vejr til at tage ud på legepladser og andre offentlige steder.

Derfor ser politiet heller ikke frem til det gode vejr, som vejrudsigten lover i weekenden, lød det fra Thorkild Fogde, rigspolitichef, på et pressemøde fredag.

- Jeg skal være ærlig at sige, at det bekymrer os lidt hos politiet, for det er klart, samfundet investerer ikke milliarder af kroner på ressourcer til at bekæmpe denne her sygdom og redde liv for bare at sætte det hele over styr, når solen skinner, siger rigspolitichefen.

- Det, at solen skinner, ændrer ikke på, at reglerne gælder - de bliver ikke sat ud af kraft. Og politiet vil være der for at holde øje med, at de bliver overholdt. Men allermest beder vi folk om at overholde dem selv i fællesskabets interesse.

Nu uddeles der bøder

Han kunne derefter også oplyse, at indkøringsperioden på den nye lov nu er slut, og det kan derfor udover smittefare få økonomiske konsekvenser at samles mere end ti.

- Det betyder, at vi kommer til at give bøder til dem, der ikke vil rette sig efter politiets anvisninger eller i øvrigt overtræder reglerne, siger Thorkild Fogde.

- Det er ikke noget, vi gør, fordi vi har imod folk, men det er noget, vi gør, for at få denne her lov overholdt, fordi det er nødvendigt for at undgå smitte i samfunde.

Politiet får opkald om forsamlinger

TV 2 har i løbet af dagen været rundt i København og Aarhus, hvor det flere steder har lignet en helt almindelig forårsfredag - uden samlingsforbud.

Ordensmagten begynder nu at uddele bøder til danskere, der ikke overholder ny lov, der skal forhindre yderligere spredning af coronavirus.
Ordensmagten begynder nu at uddele bøder til danskere, der ikke overholder ny lov, der skal forhindre yderligere spredning af coronavirus.
Foto: TV 2

Og det er også noget, de oplever som et problem hos Østjyllands Politi.

- Vi får meldinger om, at folk har samlet sig på grund af det gode vejr i både Aarhus, Randers og Grenaa - ja over hele Østjylland, siger vagtchef Lars Bisgaard.

- Vi kører rundt og snakker med folk, men vi ville være rigtig kede af at skulle skrive bøder ud.

I København har politiet været nødsaget til at lukke banerne og trafiklegepladsen i Fælledparken, da der var for mange på området ad gangen.