Pressede danske mestre gjorde det af med Frederikshavn på et kvarter

Energifyldte Esbjerg-spillere rystede Frederikshavn med tre mål i kampens første kvarter, og dermed står der 1-1 i DM-semifinaleserien.

Nede med 0-1 i kampe var presset i den grad på Esbjerg Energy, men det var på ingen måde til at se i Granly Hockey Arena i den anden semifinale mod Frederikshavn White Hawks.

Esbjerg-spillerne var hurtigere og skarpere end nordjyderne fra første minut og takket være et målrigt første kvarter vandt sidste sæsons mestre 3-0 og udlignede til 1-1 i serien.

Knap nok havde den gule tilskuermur bag det ene mål råbt alle Esbjerg-navnene op, inden de kunne råbe canadiske Ryan Martindales navn for anden gang.

Landsmanden Jordan Knackstedt opsnappede en sløj aflevering fra Frederikshavn-målmand Thomas Lillie og sendte pucken bagud til Martindale, der ubesværet kunne bringe Esbjerg foran.

Fem minutter senere blev Frederikshavns Tyler Mosienko sendt i straffeboksen for holding, og på bare 17 sekunder fik hjemmeholdet fuldt udbytte af overtalsperioden.

Thomas Lillie stod i første omgang i vejen for Ryan Martindales afslutning, men Carson McMillan var hurtigst over returen og 2-0 til Esbjerg.

Månedens spiller hos vestjyderne, Brock Nixon, ville også markere sig for noget positivt. Efter 14:48 blev han spillet fri af Martindale, og så var den semifinale så godt som afgjort.

Anden og tredje periode var underholdende, men kastede ikke flere scoringer af sig. Derfor kunne 2.604 tilskuere se Esbjerg Energy åbne serien helt op inden den tredje semifinale i Nordjylland på søndag.

Gentofte gjorde det igen

I Gentofte var der også stor jubel. Mod Odense Bulldogs kom de sjællandske "Stars" foran 1-0 i første periode, og med fire sekunder tilbage af kampen scorede Matthias Martini Asperup for anden gang til resultatet 2-0.

Dermed fører Gentofte Stars 2-0 i serien. Tredje semifinale spilles i Odense på søndag med kampstart kl. 15:00.