Fredag aften og natten til lørdag rammer det første af to snevejr Danmark. Hele landet kan få sne, men den største sandsynlighed for sne har man fra Thy og ned over Midtjylland og videre til Storebæltsregionen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritxau Scanpix

Sådan rammer sneen

Stort set hele Danmark kan stå op til sne lørdag morgen, men i et strøg ned gennem landet fra nordvest mod sydøst er sandsynligheden for sne størst.

I samarbejde med tv2.dk

Så er det med at finde slæden frem til ungerne og det varme tøj, for det første af to snevejr rammer Danmark fredag aften og natten til lørdag - så vi lørdag morgen kan stå op til snedækkede landskaber og hvide kælkebakker.

Snevejret begynder i Vestjylland sidst på eftermiddagen, hvor der kan begynde at være få snefnug i luften ned langs Vestkysten. 

Læs også Pas på: Glatte veje flere steder i Nordjylland

Men det er til aften, at snevejret for alvor går i gang med udbredt snefald i Jylland. Der er udsigt til mest sne i den nordvestlige del - i Thy, Hanherred, Salling, Mors og Himmerland.

Sidst på eftermiddagen begynder det at sne langs den jyske vestkyst, når en front over Nordsøen trækker ind over Danmark. Det bliver koldt, for tager man vinden med i betragtning, vil det føles som 10 graders frost i Jylland. Foto: TV 2 Vejret

Ved midnatstid sner det fra Nordjylland og ned over Østjylland, Kattegat, Fyn, Lolland, Falster og dele af Sjælland.

Hen over natten trækker snevejret forbi Sjælland og giver i de sene nattetimer en let omgang drys fra oven til bornholmerne.

I Jylland skal man være opmærksom på, at der er en lille risiko for isslag, når snevejret er overstået. Dermed kan der være både is- og sneglatte veje.

Snevejret fortsætter støt og roligt mod øst, og ved midnatstid falder sneen i et område fra Nordjylland og ned over den østlige del af landet. Sidst på natten får bornholmerne også et drys fra oven. Foto: TV 2 Vejret

Omkring fem centimeter sne

Når vi står op lørdag morgen, er det sandsynligvis til et snedække i det meste af landet.

I Nordvestjylland kan man have fået omkring fem centimeter, mens sneen i resten af landet typisk beløber sig til en til tre centimeter.

Et bud på, hvor meget sne der falder frem til lørdag morgen fra en af de prognosemodeller, som TV 2 Vejret kigger på. Tallene er centimeter. Foto: TV 2 Vejret

Med sne er der altid usikkerheder, og det er i denne omgang tvivlsomt, hvor meget sne man får i Sønderjylland, i det nordlige Vendsyssel og på Bornholm, mens man har den største mulighed for sne i et strøg fra Nordvestjylland ned over Midtjylland til Østjylland omkring Aarhus og videre til Storebæltsregionen.

Læs også Koldt gys: Tidligere prinsesse hoppede i vandet i Skagen

Får man ikke sne i denne omgang, er der endnu en mulighed lige om hjørnet.

Et omfattende snevejr rammer nemlig Danmark søndag, hvor det meget vel kan udvikle sig til en decideret snestorm i dele af landet.