00:22

Den tre-årige pige Sarah forsvandt søndag. En helikopter fandt hende om aftenen. Hun blev holdt varm af bedsteforældrenes hund.

Den tre-årige pige Sarah forsvandt søndag. En helikopter fandt hende om aftenen. Hun blev holdt varm af bedsteforældrenes hund. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Se optagelsen: Her finder helikopter 3-årig pige på en nordjysk mark

Sergent fra Forsvarets helikopterberedskab fortæller, hvordan hun oplevede eftersøgningen af 3-årig pige.

I samarbejde med tv2.dk

En større eftersøgning efter en bare 3-årig pige endte lørdag aften lykkeligt, da en helikopter fra Forsvarets helikopterberedskab klokken 21.28 meddelte politiet, at pigen var fundet sammen hendes bedsteforældres hund.

3-årige Sarah var samme aften gået fra familiens bopæl i Rærup nord for Aalborg sammen med hunden Manfred.

Politiet fik hjælp af både hundepatruljer, pårørende og borgere i området, men mørket var faldet på, og den lille pige havde været væk i næsten tre timer, før hun blev fundet.

Politiet fik hjælp af både hundepatruljer, pårørende og borgere i området, men mørket var faldet på, og den lille pige havde været væk i næsten tre timer, før hun blev fundet.

Helikopterberedskabet blev alarmeret lørdag aften og fløj til Nordjylland fra Karup i Midtjylland, fortæller systemoperator og sergent Ida fra Eskadrille 722, Helicopter Wing Karup, i en pressemeddelelse fra Værnsfælles Forsvarskommando, som ikke oplyser hendes efternavn.

- Vi havde kun netop koordineret med politiet, at vi ville lægge primært fokus på de åbne områder, da vi på vores infrarøde kamera kunne se en hund og ved siden af denne endnu en varmekilde, som mest lignede en sten, siger Ida.

Men det var ikke en sten. Varmekilden viste sig at være den 3-årige Sarah, som på det tidspunkt lå på en mark, uden nogen vidste, hvilken tilstand hun var i.

I første omgang forsøgte besætningen at dirigere politiet hen til pigen og hunden, men de lå cirka 300 meter inde på marken, og der var for mørkt til, at man kunne se dem fra jorden. Så besætningen tog en ny beslutning.

- I mellemtiden begyndte den lille pige at bevæge sig, og vi bestemte os derfor for at lande lidt derfra, så vores redder og læge kunne tilse hende hurtigst muligt, fortæller Ida. 

04:34

Sarahs far genfortæller sine oplevelser, da Sarah blev væk

Luk video

Det vidste sig heldigvis, at Sarah var i god behold.

- Den lille Sarah var gået cirka 1,5 kilometer, hendes gummistøvler var fyldt med mudder, hun var kold og våd, men hun var ved godt mod, siger Ida, der kunne følge Sarahs genforening med familien fra helikopterne, mens den lettede.

Sarah blev lørdag aften passet ved bedsteforældrene, fordi hendes forældre var kørt på sygehuset for at føde en lillebror.

- Så ligger vi ude på sygehuset og har født. Og da vi så ringer for at sige, at nu er Sarah blevet storesøster, så får vi at vide, at Sarah hun er væk, og politiet er der, sagde hendes far, Michael Mariager, til TV 2 Nord søndag.

Han takkede i samme forbindelse alle, der havde hjulpet med at lede efter Sarah. Pigens mor, fortalte mandag, at Sarah atter er glad hjemme i familiens hus uden for Ulsted.

- Det er fantastisk, men man er også mærket oven på en fuldstændig vanvittig oplevelse, sagde Karina Mariager til TV 2 Nord.

Gense reportagen: 

02:01

Forældrene til den treårige Sarah, som kortvarigt var efterlyst i weekenden, beskriver i dag oplevelsen som noget, der er Hollywood værdigt.

Luk video