LIGE NU:

Snebyger ramte Nordjylland efter nattens blæst

Vendsyssel var det koldeste sted i Danmark søndag morgen.

Mens de fleste danskere søndag stod op til en frisk morgen med solstråler og enkelte regnbyger efter et kraftigt blæsevejr hen over natten, var det anderledes vinterligt i Nordjylland.

I hvert fald i dele af det nordjyske og sikkert også ret lokalt. 

Men ikke desto mindre var der en snert af vinter over det, da morgenlyset afslørede et let snedække i Bent Jørgensens have i Strandby nord for Frederikshavn.

Og det er ikke helt tilfældigt, at man netop her fik et par snebyger.

Lave temperaturer og byger fra Skagerrak

Vendsyssel var nemlig det koldeste sted i Danmark søndag morgen med temperaturer lige under frysepunktet ved den officielle målestation i Stenhøj ved Frederikshavn.

Mens spredte regnbyger ramte længere mod syd, drev en stribe af lette snebyger hen over det nordlige Vendsyssel fra Tversted til Strandby og ud nord om Læsø.
Mens spredte regnbyger ramte længere mod syd, drev en stribe af lette snebyger hen over det nordlige Vendsyssel fra Tversted til Strandby og ud nord om Læsø.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Nærmere inspektion af radarbillederne over Danmark afslørede tillige, at der stod en stribe af lette byger fra kysten nær Tversted og hen over den sydlige grænse af Skagens Odde til Strandby. Og videre ud over Hirsholmene og nord om Læsø.

Temperaturen taget i betragtning har det således været snebyger, i hvert fald inde over land, og dermed stemmer Bent Jørgensens billede smukt overens med den meteorologiske teori.

Morgenens lokale nordjyske snebyger kan de kommende dage blive suppleret af en smule slud hist og her, men ellers ser det ud til, at vejret hverken er forårsagtigt eller vinterligt i øjeblikket - måske nærmere efterårsagtigt.