Seneste nyt:

Sommerpakke på plads: Se her hvor du kan spare penge

Få overblik over den nye aftale her.

Partierne har fredag på et pressemøde præsenteret sommerpakken, som skal booste den danske økonomi. Her fortalte aftalepartierne - med Erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen - om de konkrete tiltag, som danskerne har i vente hen over sommeren.

Her er tiltagene i sommerpakken:

Rejser

Kulturoplevelser

Sommeraktiviteter for ældre og sårbare grupper

Bag aftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

- Pakken skal sparke gang i den del af dansk erhvervsliv, som er særligt koncentreret omkring sommeren. Vores turist- og oplevelsesøkonomi. Det er penge, som skal give en god sommer for os alle sammen - i byen, men også ude på landet og på de små øer, siger Simon Kollerup under dagens pressemøde.

Ingen gratis kørsel over Storebælt

Ministeren bekræfter, at der har været diskussion om at gøre kørsel over Storebælt gratis. Det er dog ikke kommet med i den endelige sommerpakke.

Samlet fordeler partierne bag aftalen omkring 700 millioner kroner til konkrete initiativer til sommer-, kultur-, og naturaktiviteter rundt om i landet hen over sommeren. Sommerpakken er en udløber af weekendens aftale om genopretning af dansk økonomi oven på coronakrisen.

Teatre får ingen gavn af pakken

Aftalen giver desuden mulighed for at indføre halv pris på teaterbilletter, men det er ikke meget værd, lyder det fra Peter Mark Lundberg, der er direktør i brancheforeningen Dansk Teater.

- Danmarks teatre vil næppe kunne gøre brug af den nye sommerpakke, og det er altså frustrerende. For den kommer alt for sent i forhold til at kunne starte teatrene op, som jo har været nedlukket. Man må håbe, at Folketingets medlemmer ved, at denne pakke kun kommer en meget, meget lille del af kulturlivet til gavn, og at kulturlivet derfor stadig er i dyb krise - også efter sommeren, siger han.

Samlet fordeler partierne bag aftalen omkring 700 millioner kroner til konkrete initiativer til sommer-, kultur-, og naturaktiviteter rundt om i landet hen over sommeren. Sommerpakken er en udløber af weekendens aftale om genopretning af dansk økonomi oven på coronakrisen.

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden