Stjerneadvokat skal forsvare sigtet i Hanne With-sagen

Mette Grith Stage har blandt andet været forsvarer i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Den erfarne advokat Mette Grith Stage har sagt ja til at forsvare den 53-årige mand, der er sigtet for det 34 år gamle drab på 23-årige Hanne With.

Det oplyser hun i BT-podcasten 'Q&CO'.

For omkring en uge siden fik hun et opkald fra et familiemedlem til den 53-årige mand.

Hun forklarer, at det er meget normalt, at familiemedlemmer til en varetægtsfængslet ”lige stikker en føler ud”.

Et par dage senere kontaktede den 53-årige så Mette Grith Stage, og hun takkede ja til at forsvare ham, siger hun i podcasten.

Hun vil ikke komme nærmere ind på, hvilket familiemedlem der i første omgang tog kontakt, men fortæller, at det var ”tætte familiemedlemmer”.

Hun forklarer, at hun endnu ikke har været inde og hilse på sin klient.

Fakta om drabet på Hanne With

  • Hanne With var 23 år, da hun blev fundet dræbt i en blodpøl i sin lejlighed på Fensmarkgade på Nørrebro.

  • Hun tjente penge som prostitueret og var taget med en kunde hjem til lejligheden i Fensmarkgade nytårsnat 1990. Det var hendes kæreste, der efterfølgende fandt hende dræbt med adskillige knivstik.

  • Tirsdag 6. februar anholdt politiet en 53-årig slagter fra Djursland på hans arbejdsplads i Randers. Om onsdagen blev manden varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i Københavns Byret.

  • Københavns Politi fortalte onsdag morgen, at den anholdte er fundet ved hjælp af en såkaldt slægtskabssøgning i politiet dna-register.

  • Da retsgenetikerne søgte i registret dukkede et navn frem. Man kunne fastslå, at dna-spor fra gerningsstedet ikke stammede fra personen bag navnet. Til gengæld var de med en betydelig sandsynlighed afsat af personens biologiske far, den 53-årig slagter fra Djursland.

Opsigtsvækkende efterforskning

Foruden sagens opsigtsvækkende natur har politiets metode til at finde frem til den sigtede også fået stor opmærksomhed.

Politiet har gjort brug af en ny efterforskningsmetode baseret på dna-teknologi, der bliver kaldt slægtskabssøgning.

Her bliver dna-spor fra den formodede gerningsmand sammenlignet med eksisterende materiale i politiets dna-register.

Men i stedet for at søge efter en matchende profil, leder man i stedet efter nære familiemedlemmer til den person, der har afsat sin dna.

quote Det virker som en sag, som er noget speciel

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage

Det er ikke en ny metode, men politiet har i de seneste år ikke kunnet bruge den, fordi der manglede nogle faste juridiske rammer på området, har justitsminister Peter Hummelgaard (S) tidligere forklaret. Men de rammer kom i 2022 og har nu ført til sigtelse i den 34 år gamle sag.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage er også spændt på at tage fat på sagen med den særlige efterforskningsmetode som et centralt element.

- Jeg synes da umiddelbart ud fra det, jeg har læst i medierne, at det virker som en sag, som er noget speciel. Ud fra et fagligt synspunkt synes jeg, det lyder interessant, det her med at det pludselig er et dna-hit, der bonner op efter så mange år. Og den her udvikling som dna er gået igennem, siger hun i podcasten.

Vant til grimme beskeder

Mette Grith Stage har været forsvarer i flere store retssager, senest i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn, hvor forsvarsadvokatens klient Thomas Thomsen blev idømt forvaring – en dom han ankede og skal for Vestre Landsret til maj.

Mette Grith Stage fortæller i podcasten, at hun er vant til at få grimme beskeder fra borgere, når hun forsvarer i opsigtsvækkende sager om for eksempel drab eller terrorisme, og hun oplever, at mange sætter lighedstegn mellem hende og hendes klient og den kriminalitet, vedkommende er sigtet for.

Den 53-årige har nægtet sig skyldig.


Seneste nyt

fra Nordjylland