LIGE NU:

Temperaturen falder ned til omkring 20 grader i nat

Temperaturen bare stiger og stiger lørdag, kun langs kysterne kan man blive kølet lidt ned i sommervarmen.Og temperaturen vil falde ned til omkring de 20 grader til natten.

Der venter således endnu en sommerdag, hvor den landsdækkende varmebølge på ottende døgn vil fortsætte over Danmark.

Kun i den nordvestlige del af Jylland er der en lille risiko for, at lavthængende skyer kan drille til efter middagstid, ellers vil hele landet få solrigt vejr med temperaturer lige omkring 28 grader.

I løbet af dagen opstår der med solopvarmningens hjælp en søbrise, der vil betyde opfriskende vind langs kysterne.

Stort set alle kyster vil derfor opleve pålandsvind, og langs den sydlige del af Jyllands vestkyst kan den blive op til frisk fra nordvest, mens kattegatkysterne får op til jævn nordlig og østlig vind, ligesom der kommer til at blæse en let til jævn vind ind mod kysterne ved Østersøen.

Det får temperaturen til 'blot' at nå omkring 25 grader langs de danske kyster, hvor badevandstemperaturen de fleste steder er oppe over indbydende 20 grader.

Lokalt op nær 30 grader

Inde over land vil luften derimod stå stort set stille, og med rolige vindforhold vil temperaturen mange steder nå 28 grader, og lokalt kan den stillestående luft sende termometeret op og vise nær 30 grader.

Prognose: Temperatur lørdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik
Prognose: Temperatur lørdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

De højeste temperaturer vil man få på Sjælland, mens der også på Lolland og dele af Bornholm kan være et termometer eller to, der viser mellem 28 og 30 grader.

Det eneste, der kan ændre på udsigten til en solrig dag med blå himmel, er, at der i sommervarmen stedvis kan dannes enkelte cumulusskyer, som kan tårne sig op på himlen i løbet af eftermiddagen.

Langvarigt sommervejr

Lørdag bliver den 11. dag i træk med en sommerdag, hvor temperaturen kommer over 25 grader, og det bliver det ottende døgn i træk med landsdækkende varmebølge.

Sidste weekend og mandag med havde vi tre dage med landsdækkende hedebølge, hvor vi også fik årets foreløbigt højeste temperatur, da der søndag blev målt 32,4 grader i København.

Det varme og solrige sommervejr fortsætter søndag og mandag - fortsat med temperaturer omkring 28 grader - inden en front med regn og torden passerer i løbet af tirsdagen.