Seneste nyt:

Tidlig juleferie, lukning af natteliv og aflyste julefrokoster - her er de nye anbefalinger

Klokken 18.30 er der pressemøde om den aktuelle coronasituation.

Epidemikommissionen anbefaler, at der indføres en række nye restriktioner for at begrænse coronasmitten. Herunder blandt andet lukning af nattelivet og hjemsendelse af skoleelever allerede 15. december.

Det erfarer TV 2.

Anbefales at træde i kraft 10. december:

Forbud mod at samle flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger og lignende.

Lukning af natteliv.

Lukning af indendørs og udendørs serveringssteder fra midnat og frem til klokken 05. I samme periode anbefales et forbud mod salg af alkohol.

Indførelse af krav om mundbind eller visir for både gæster og ansatte på serveringssteder. Dog med undtagelse af siddende gæster samt ansatte med coronapas.

Fra 15. december:

Alle grundskoleelever sendes på juleferie allerede 15. december til og med 4. januar. Det gælder ikke elever på specialskoler og specialklasser.

Fra 19. december:

Efterskoler og fri fagskoler holder lukket fra 19. december og til og med fredag 7. januar.

Dans og sang spreder smitte

Kommissionen begrunder anbefalingerne om lukning af nattelivet med, at den forventer, at omikron-varianten vil kunne sprede sig hurtigt "i forbindelse med superspredningsbegivenheder i relation til julearrangementer".

De tilføjer, at der er en særlig stor risiko, når arrangementerne involverer "socialt samvær med dans og sang".

Det er i samme kontekst, at der ifølge TV 2s anbefalinger opfordres til, at man aflyser de julefrokoster, man måtte have i kalenderen.

TV 2 erfarer

Vil undgå indgribende tiltag

Epidemikommissionen kalder det en "rettidig indsats" og et forsøg på at undgå mere mere indgribende tiltag op mod jul, og der er en klar forventning om, at der henover vintermånederne vil komme yderlige pres på sygehusene og et endnu højere smittetryk, end hvad tilfældet er i dag.

Folketingets partier mødes for at drøfte den nye indstilling klokken 12.15, men Enhedslisten, SF og Radikale Venstre har allerede nikket til, at de - ligesom regeringen - vil følge myndighederne anbefalinger.

Statsministeriet har indkaldt til pressemøde klokken 18.30.