LIGE NU:

Tolne-drabet: Nu offentliggøres Rejseholdets arbejde med den 30 år gamle sag

I 1987 forsvandt en tidligere indsat fra Tolne ved Hjørring sporløst, og sandheden om ham og sagen var makaber. Nu offentliggør Rejseholdets arbejde med drabet i en ny dokumentar på TV2.

Manden sad på kanten af en grav.

Det var mørkt i skovbrynet, men måneskinnet trængte alligevel ind mellem de lave træer og blottede hans silhuet.

Hans nakke var dukket, og i det svage lys skimtedes det, der havde fået ham til at sænke hovedet: En 30 centimeter lang kniv, der var boret ind i ryggen på ham. Bag ham tårnede skikkelsen af en mand sig op.

Det var ved at gå op for 39-årige Tonni Lauritsen, at det var her, han skulle dø. Han kæmpede allerede for at trække vejret og ænsede knapt nok, at endnu en mand var til stede ved graven.

I et ryk hev manden bagved nemlig knivbladet fri, løftede armen og hamrede den ind i den modsatte side af ryggen på Tonni Lauritsen. Hans øjne lukkede. Samtidig trak manden foran en lommekniv og stak den ind i halsen på ham, inden den livløse krop faldt ned i graven.

Tonni Lauritsen var død. Dræbt af sine to venner, som han få minutter tidligere havde siddet og drukket øl med. 

En sag, der gav genlyd

Mordet den aprildag i 1987 – og det, der fulgte efter –  er siden blevet kendt som en af de mest makabre og opsigtsvækkende drabssager i Danmark. 

TV 2 har fået aktindsigt i politiets journaler og billeder, gennemlæst vidneudsagn og mødt flere af de centrale kilder i sagen - blandt andet en af de nulevende gerningsmænd. Alt sammen for at kunne fortælle, hvordan Rejseholdet for 30 år siden efterforskede drabet i den lille nordjyske by Tolne.

Det er første afsnit i dokumentar-serien 'Rejseholdet - jagten på en morder', der kan kan ses første gang på TV 2 torsdag den 11. januar kl. 20 eller allerede nu på TV 2 PLAY. Du kan også læse hele historien her.