Vanvittigt huskøb blev skæbnesvangert for den stille nordjyde

- Jeg kan da godt sidde og tænke, om dét var min chance. Og så pissede jeg den væk. Det ville jeg være ærgerlig over, griner Emil Kondrup.

Bare rolig, du kan trygt læse videre. Denne artikel afslører ikke udfaldet af det nyeste afsnit af ’Forræder’.

Da Emil Kondrup blev spurgt, om han ville være med i anden sæson af TV 2s populære program 'Forræder', sagde han ja med ærefrygt.

Første sæson havde fået danskerne på fornavn med en række tv-kendisser, såvel som dem, der – som Emil Kondrup – har deres største publikum på de sociale medier.

Og den 30-årige journalist forberedte sig på, at livet ville blive helt anderledes nu. Måske kunne man endda tale om et 'før' og et 'efter', tænkte han.

Emil Kondrup er 30 år, journalist, influencer og far til tre.
Emil Kondrup er 30 år, journalist, influencer og far til tre.
Foto: BLU/TV 2

Ville han overhovedet kunne gå i fred på gaden, og burde han lige øve sig på at skrive sin autograf?

- Men så var alle vi deltagere ude på TV 2 for at se de første to afsnit. Og der kunne jeg godt mærke, at jeg nok bare skulle være glad for mit 'før', siger Emil Kondrup med et grin.

For har man set 'Forræder', vil man vide, at Emil Kondrup ikke ligefrem er en af sæsonens hovedpersoner. Tværtimod.

- Jeg er helt sikkert ikke typen, der erobrer et rum fyldt med folk, jeg ikke kender. Der er jeg nok meget nordjysk og siger først noget, når den akavede stilhed har været der for længe, siger han og tilføjer:

- Men i et rum fyldt med smarte københavnere, bliver der jo aldrig stille.

Men før han kommer med flere bud på, hvorfor man mest ser ham i baggrunden med et glas vin, så lad os kort berøre før'et.

Rædselshuset

Emil Kondrup havde været uddannet journalist i et par år, da han i 2022 købte et forholdsvis billigt parcelhus i nordjyske Skørping med sin kæreste og to døtre.

Emil Kondrup med sin lille familie – inden det hele begyndte at gå galt.
Emil Kondrup med sin lille familie – inden det hele begyndte at gå galt.
Foto: Privatfoto

En beslutning, som både kan have været hans bedste og værste. Det kommer an på, hvordan man ser på det.

Huset skulle bare have en frisk omgang maling og måske en ny terrasse, og så skulle der væltes et par vægge her og der, før familien kunne starte et nyt kapitel.

Men da underskriften var sat på skødet, begyndte de skjulte fejl og mangler at pible frem.

Murene var fyldt med bier, fugten drev fra væggene og ned på det nylagte gulv, som måtte brækkes op igen. Til sidst kunne parret ikke længere betale håndværkerregningerne.

Midt i det hele blev Emil Kondrup far for tredje gang. Og der var egentlig kun plads til to børn i det hus, de nu havde stavnsbundet sig til.

Men i stedet for at lægge sig i fosterstilling på sit fugtskadede soveværelse og græde snot over den uoverskuelige situation, gjorde Emil Kondrup det, man gør i dag: Han filmede det og lagde det på Instagram.

Og det viste sig, at danskerne elskede at se drømmehuset ramle om ørerne på ham, mens han uden at fortrække en mine og med nordjysk underspillethed mumlede selvironiske vittigheder til mobilkameraet.

Sammen med sin kæreste Lisa Marie er Emil Kondrup hovedperson i tv-serien 'Kondrup ka'os', hvor de med kaos og selvironi renoverer huset i Skørping.
Sammen med sin kæreste Lisa Marie er Emil Kondrup hovedperson i tv-serien 'Kondrup ka'os', hvor de med kaos og selvironi renoverer huset i Skørping.
Foto: Privatfoto

For følgerne begyndte at vælte ind, familien Kondrup fik sit eget utraditionelle boligprogram på TV 2 Nord med titlen 'Kondrup ka'os'. I dag lever Emil Kondrup blandt andet af sin podcast 'Nyt fra Kondrup' og betalte samarbejder på Instagram, hvor han har 77.000 følgere.

Men alt dette skulle have været 'før'. For med 'Forræder' havde Emil Kondrup som nævnt indstillet sig på et helt nyt liv med røde løbere og tv-optrædener en masse.

- Jeg gik benhårdt efter at vinde 'Årets hotteste kvinde' ved Reality Awards, lige som Tine Gøtzsche gjorde sidste år, men mindre kunne også gøre det, siger han med et skævt smil.

Men så så han de to første afsnit af 'Forræder'.

Snakkede om landmænd og olympiske lege

I første afsnit tøffer Emil Kondrup rundt i baggrunden med et glas vin. Eller står med korslagte arme og lytteansigt.

En gang imellem kan man lige ane ham bag Tinus de Schunards store hat eller se ham nikke anerkendende, når en af taktikerne siger noget klogt.

partner tv 2
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Det er til gengæld ikke meget, man hører til hans egne taktiske overvejelser.

Emil Kondrup kan godt forstå, hvis seerne tror, han mest har siddet ovre i hjørnet og luret. Men han har haft masser af gode snakke med de andre deltagere.

- Men jeg har måske været mest aktiv i samtalen, når snakken gik på Bjarne Henriksens to voksne børn, Sara Slotts OL-oplevelser, eller de søde landmænd fra Lene Beiers programmer, siger han.

De 18 deltagere i årets 'Forræder'.
De 18 deltagere i årets 'Forræder'.
Foto: Lotta Lemche/TV 2

- Og så var min taktik jo helt åbenlyst at holde mig lidt i baggrunden, fordi jeg i bund og grund var for bange for at ryge ud, hvis jeg spillede for højt spil.

Et lag af humor

Men Emil Kondrup delte faktisk sine taktiske overvejelser – som endda var ret skarpe til tider, hvis han selv skal sige det.

Han blev for eksempel hurtigt fortrolig med skuespilleren Anton Hjejle, fordi de klikkede og havde samme humor. Men også fordi, fortæller Emil Kondrup, at han mistænkte skuespilleren for at være forræder og derfor ville være på god fod med ham.

Han delte dog ikke denne mistanke med gruppen, men fortalte til gengæld ofte om den, når han blev placeret alene foran kameraet.

Hver gang følte han dog trang til at levere den med et lag af humor.

Han husker for eksempel, at han fortalte Anton Hjejle, at "hvis du tager røven på mig, så vil jeg aldrig tage ind og se en af dine teaterforestillinger igen." Inden han tørt konstaterede til kameraet, at det var gratis at sige, fordi han alligevel aldrig går i teatret.

Under optagelserne fik Emil Kondrup et venskab med Anton Hjejle, som holdt ved, da de blev sluppet ud af slottet
Under optagelserne fik Emil Kondrup et venskab med Anton Hjejle, som holdt ved, da de blev sluppet ud af slottet
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Men når Emil Kondrup i dag ser 'Forræder', forstår han godt, hvorfor mange af hans små vittige kommentarer ikke klarede cuttet.

Når spillet er i gang, og paranoiaen indtager slottet, har seerne ikke brug for en gæv nordjyde, der laver sjov, ser han nu. De har brug for en deltager, der tager dem i hånden og forklarer, hvorfor spillerne gør, som de gør.

Kun én gang tog fanden ved Emil Kondrup.

Begik en brøler

Ved det runde bord besluttede han pludselig at fortælle, hvordan han i stilhed havde noteret sig Sara Slotts stemmemønster. På den baggrund kunne han regne ud, at hun måtte være forræder.

Allerede tidligt i spillet havde han en idé om, at Anton Hjejle, Simi Jan og Sara Slott var forrædere. Og da de to første viste sig at være pletskud, blev mistanken mod den 37-årige atlet kun styrket.

- Omvendt var min fedtspillende taktik jo så fedtspillende, at jeg ikke rigtigt turde åbne Sara-snakken med andre, i tilfælde af at det kunne komme til at bide mig i røven, siger han.

- Men da jeg så fornemmede en form for Sara-tog, der buldrede derudaf, tænkte jeg, at jeg da godt lige kunne sætte mig som togfører og dele mine tanker.

Efter at have lurepasset i en håndfuld dage, trådte Emil Kondrup endelig i karakter – og skød forkert.
Efter at have lurepasset i en håndfuld dage, trådte Emil Kondrup endelig i karakter – og skød forkert.
Foto: BLU/TV 2

Desværre viste det sig, at han havde husket forkert, og hans iagttagelser derfor ikke kunne bruges til noget som helst.

I bagklogskabens lys skulle han have fortsat sin taktik og være blevet i baggrunden som den stille spiller.

- Nu går jeg så frem og bliver både den stille og taktisk ubegavede spiller, griner han.

Laver sjov med situationen

Men lige som da drømmehuset begyndte at falde fra hinanden, kan Emil Kondrup kun grine af, at han er med i et af tidens allerhotteste programmer – uden rigtigt at være med.

Det har han blandt andet gjort på sin Instagram-profil, hvor han løbende har brugt sin underspillede humor til at lave sjov med situationen.

- Den her sæson er jo lidt blevet 'Heino-sæsonen', og man kan ikke lade være med at tænke: "Hvad hvis det havde været mig?", siger Emil Kondrup. Heino Hansen var en af de tre forrædere, der blev valgt ved lodtrækning.
- Den her sæson er jo lidt blevet 'Heino-sæsonen', og man kan ikke lade være med at tænke: "Hvad hvis det havde været mig?", siger Emil Kondrup. Heino Hansen var en af de tre forrædere, der blev valgt ved lodtrækning.
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Og med vanligt glimt i øjet fortæller Emil Kondrup, at han ikke håber, hans minimale optræden i 'Forræder' har udelukket ham fra flere tv-tilbud i fremtiden.

- Jeg kan da godt sidde og tænke, om dét var min chance. Og så pissede jeg den væk. Det ville jeg være ærgerlig over, griner han.

Det er trods alt ikke gratis at renovere et hus fyldt med bier.

Se 'Forræder' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 Play.


Seneste nyt

fra Nordjylland