Foto: Odd Andersen, Scanpix

VM-bronze til nordjyske Mie Ø. og de tre andre medleypiger

I nat gik du glip af dansk VM-bronze og glædestårer. Mie Ø. og de tre andre danske medleypiger svømmede sig tredjepladsen i Canada.

I samarbejde med tv2.dk

Der blev svømmet til, da der i nat dansk tid var dansk deltagelse i både semifinaler og finaler ved kortbane-VM i Canada.

Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen, Matilde Schrøder og Emilie Beckmann svømmede fire gange 50 meter holdmedley-finalen i tiden 1:45.98, hvilket lige akkurat var nok til at sikre den danske bronzemedalje.

To hundrededele af et sekund var alt, der skilte danskerne fra det canadiske hold, som måtte nøjes med fjerdepladsen på hjemmebanen i Windsor.

Det var helt tæt mellem Danmark og Canada i holdmedleyen. Foto: TV 2 SPORT

- Det er fantastisk. Fuck, jeg er stolt af de her tøser, lød det fra Mie Ø. Nielsen, mens glædestårerne strømmede ud af øjnene på de unge svømmekolleger Matilde Schrøder og Emilie Beckmann.

USA var suveræne i finaleheatet, hvor det blev til både guld og en verdensrekord. Tiden lød på 1:43.27, og dermed slog amerikanerne den hidtige rekord, som blev sat af det danske medleyhold ved VM i Doha i 2014.

Efter at have brændt sin energi af i den danske holdmedley, måtte Mie Ø. Nielsen nøjes med en syvendeplads i finaleheatet i 100 meter rygcrawl.

Nordjydens tid på 56.93 var mere end ét sekund langsommere end hendes egen danske rekord i disciplinen.

-  Den var hård. I forhold til min træningsmængde op til VM er jeg meget tilfreds. Jeg er mest med for at komme i gang igen efter an lang pause efter OL, fortalte Mie Ø. Nielsen efter finalen.

 - Jeg er meget glad for det, jeg trods alt kan præstere lige nu.

De danske medleypiger var dog ikke de eneste, som efter nattens præstationer havde grund til at være glade. I herrernes 200 meter fri-finale var der nemlig også dansk succes. Ikke i form af en medalje, men Anders Lie Nielsen formåede at sætte dansk rekord i disciplinen.

Danskeren var med fremme blandt de bedste igennem heatet, hvor han placerede sig som nummer to og tre i finalens første vendinger. Men det høje tempo blev til sidst for meget for Anders Lie Nielsen, der dog kunne glæde sig over at have overgået Mads Glæsners syv år gamle rekord med otte hundrededele, da han satte tiden 1:43.69.