LIGE NU:

Efter chefballade: Ny boss for energiselskabet Ewii

Nordjyden Lars Bonderup Bjørn tiltræder 1. januar.

Fem måneder efter fyringen af Knud Steen Larsen som direktør for energiselskabet Ewii, har bestyrelsen ansat en afløser.

Det bliver Lars Bonderup Bjørn, der tager over som administrerende direktør.

Den 48-årige nordjyde sætter sig i stolen i Kolding den 1. januar 2018.

Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i ledelse og strategi fra Aarhus Universitet, og han kommer til Ewii med et CV, hvor en lang række tunge bestyrelsesposter – herunder flere formandsposter fra større virksomheder og halvoffentlige institutioner – står side om side med erfaring som virksomhedsleder og virksomhedsudvikler.

- Lars er blandt meget andet valgt, fordi han både har en stærk forretningsmæssig profil og gode menneskelige egenskaber. Derudover har Lars erfaring fra og flotte resultater med virksomhedsdrift både i Danmark og internationalt. Endvidere er Lars velbevandret i det politiske system, begrunder Jørn Limann, bestyrelsesformand i Ewii, valget af koncernens nye administrerende direktør.

For Lars Bonderup Bjørn er den nye udfordring som frontfigur i Ewii en opgave, han ser frem til med store forventninger.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og sammen med de mange dygtige medarbejdere at videreudvikle Ewii. Jeg ser i Ewii en koncern med et meget stort potentiale, men også en virksomhed, der trænger til at få lidt struktur på strategien, siger Lars Bonderup Bjørn, der via sit ejerskab af og arbejde for virksomheden Thaleia ApS er erfaren   i virksomhedsudvikling og forandringsledelse.

Nordjyden har blandt andet været bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, formand for eller medlem af en lang række selskabsbestyrelser og været adm. direktør i forskellige virksomheder samt stået i spidsen for omfattende forandringer i MAN koncernen. 

Gyldent håndtryk

Siden Ewii afbrød samarbejdet med Knud Steen Larsen i juni har Jens Christian Sørensen været konstitueret adm. direktør for Ewii. Med udnævnelsen af Lars Bonderup Bjørn som ny direktør, fortsætter Jens Christian Sørensen som økonomidirektør og medlem af direktionen.

Ewiis tidligere administrerende direktør blev i juni 2017 fyret efter længere tids uro om bl.a. hans ledelsesstil og med et gyldent håndtryk på ikke under 10 millioner kroner.

En måned efter stoppede bestyrelsesformand og daværende Middelfart-borgmester Steen Dahlstrøm, der nu er afløst af Jørn Limann.

På det efterfølgende repræsentantskabsmøde i august slog selskabets næstformand Carl Poulsen fast, at Knud Steen Larsen desuden havde udvist dårlig dømmekraft, da han tog til Kina på en OB-sponsorrejse med sin hustru og lod sig opgradere til 1. klasse på flyrejsen i stedet for at tage til Dansk Energis årsmøde.

Tilsvarende har han haft sine sønner med på sponsorrejser uden, at det dog har kostet Ewii penge, fortalte Carl Poulsen.

Dropper sponsorater

Bestyrelsen har efterfølgende besluttet at droppe sponsorkontrakterne med OB om Ewii Park og Royal Arena i København, der kom til i Knud Steen Larsens tid.

I stedet vil man tilgodese foreninger og klubber i nærområdet samt donere beløb til større events i de tre ejerkommuner i Trekantområdet.

På de efterfølgende repræsentantskaber har der været fokus på at sikre bedre gennemsigtighed mellem energidelen af Ewii og de kommercielle udviklingsskaber.

Desuden er der lagt op til en grundigere orientering af repræsentantskaber, der både skal orienteres tidligere og grundigere om større tiltag i energiselskabet.