1.000.000 kroner til Lildstrand: Turismen skal udvikles på naturens præmisser

Realdania har bevilget 1.000.000 kroner til udvikling af landingspladsen i Lildstrand.

Stille turisme på naturens præmisser. 

Sådan lyder overskriften for den masterplan, de lokale i Lildstrand har lavet for udviklingen af deres område.

Første fase af masterplanen er etableringen af et madpakkehus på den gamle landingsplads. Det forventes at stå færdigt i 2020.

Onsdag er de kommet 1.000.000 skridt tættere på at gå ind i fase to af udviklingen. Realdania har nemlig bevilliget 1.000.000 kroner til nye kystterasser omkring landingspladsen. 

- Vi tror på, at det kan gøre området mere attraktivt. Vi har jo også set andre steder, som for eksempel Vorupør og Klitmøller, hvad det gør, at man har de her rekreative områder nede ved vandet, fortæller Anne Mette Kristensen, der sidder i bestyrelsen for Lildstrand Landingsplads. 

På trods af at der er hentet en del inspiration fra Klitmøller og Vorupør, så er det ikke meningen, at Lildstrand skal udvikle sig til at blive helt det samme. 

De vil gerne udvikle lidt, men fortsat være helt sig selv. 

- Der er et helt klart ønske om, at Lildstrand ikke skal ændre sig til noget andet. Vi har egen DNA, som er ro og fred og fokus på natur, fortæller Anne Mette Kristensen. 

Kan blive en del af Nationalpark Thy

Udviklingen af Lildstrand går også meget godt i tråd med, at der arbejdes på at udvide Nationalpark Thy fra Vigsø til Bulbjerg. 

På den strækning ligger Lildstrand som et helt naturligt stop. 

- I den anledning vil vi jo gerne gøre os selv attraktive. Vi har jo et ønske om, at der fortsat skal være lys i vinduerne herude og liv året rundt, fortæller Anne Mette Kristensen. 

Med bevillingen fra RealDania er kystterrasseprojektet næsten fuldt finansieret. 


Seneste nyt

fra Nordjylland