34 blitzet og ni klip i kortet ved siden af børnehave – nu råber pædagog op
På seks timer fangede en af politiets fotovogne onsdag formiddag 34 bilister, der kørte mere end de tilladte 50 km/t på Fyrvej i Hanstholm. Ni af de 34 bilister, der blev blitzet, kørte så stærkt, at de udover en bøde også kan se frem til et klip i kørekortet.
Der bliver kørt stærkt på Fyrvej ved Hanstholm, fortæller en pædagog, der arbejder i en børnehave, som ligger ud til vejen.
Det kommer ikke som nogen overraskelse for Jane Bak Kristensen, at politiets fotovogn onsdag havde en travl formiddag på Fyrvej i Hanstholm.
Hun er pædagog i Børnehuset Hanstholm, der ligger ud til vejen, og hun oplever tit, at folk kører for hurtigt på trods af, at der ligger flere institutioner langs vejen.
- Selvom der både er børnehave, skole, stadion og hal, så kører folk rigtig, rigtig meget for hurtigt, når vi står her og skal over vejen, fortæller hun.
Fra klokken 6.30 onsdag morgen holdt en af politiets fotovogne på vejen, hvor hastighedsgrænsen er 50 kilometer i timen.
Da politiet pakkede sammen seks timer senere, var 34 bilister blevet blitzet - ni af dem kørte så stærkt, at de får et klip i kørekortet.
Det kræver, at de har kørt 65 kilometer i timen eller mere.
Nødvendigt med gener på vejen
Pædagoger og børn fra Børnehuset bruger vejen, når de skal ud på legepladser i byen eller bruge hallen. Men det kan ofte være en farlig manøvre at færdes på strækningen, fortæller pædagogen.
- Når vi skal over vej med omkring 20 børn, og vi er en voksen forrest og en voksen bagerst, så bliver det hurtigt risikabelt, fordi børnene er ikke så hurtige til at komme over vejen. Og når der så kommer en bilist oppefra, som ikke har set os, før de er ret tæt på, så kan man godt nok at blive bekymret og tænke, at nu skal vi enten løbe eller springe for livet.
Jane Bak Kristensen tror, at det er nødvendigt at opsætte permanente gener på vejen for at løse problemet.
- Mit ønske er absolut, at der kommer nogle gener på vejen, så man er nødt til at tage farten af. Jeg tænker ikke, at skiltning er nok. Enten dét eller et decideret fodgængerfelt, der kan gøre folk opmærksomme på, at vejen faktisk bliver benyttet rigtig meget.
Færdselspolitiet: Nedslående resultat
Leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Henrik Glintborg, er ked af fartmålingens resultat. Det er dog heller overraskende for ham.
- Desværre er det ikke første gang, at vi har så nedslående et resultat. Der køres altså for stærkt i og omkring vores skoleveje.
Desværre er det ikke første gang, at vi har så nedslående et resultat. Der køres altså for stærkt i og omkring vores skoleveje
Henrik Glintborg, leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland
- Og det er jo et område og nogle strækninger, hvor man skal være ekstra påpasselig med ikke at køre for stærkt, fordi vi har med børn og uøvede trafikanter at gøre, der kan gøre noget uventeligt og træde ude på kørebanen, så man eksempelvis bliver nødt til at lave en opbremsning, lyder det.
Henrik Glintborg fortæller, at politiet havde udvalgt vejen i Hanstholm på baggrund af en borgerhenvendelse - og netop borgernes tips til politiet er vigtige i arbejdet for at sikre tryggere veje.
- Uden borgernes henvendelser får vi ikke tilstrækkeligt fokus på, hvor det er utrygt at være. Og jeg tror godt, at jeg kan garantere, at vi vil komme igen på sådan et sted her, slutter han.