Seneste nyt:

600 kg kæmpetrøje byder Vingegaard velkommen til Glyngøre

Den gule trøje har fået lavet nogle særlige bogstaver til dagens anledning.

5000 lapper, masser af arbejdstimer og omkring 9000 garnnøgler.

Det er nogle af nøgleingredienserne til den kæmpestore gule trøje, der er med til at modtage Jonas Vingegaard, når han torsdag eftermiddag ankommer til den helt store fejring i sin hjemby, Glyngøre.

For ivrige seere af Tour de France, virker den store trøje måske bekendt - det skyldes, at den under tredje etape fra Vejle til Sønderborg havde en fremtrædende placering på havnen i Vejle.

Nu er den så kommet til Glyngøre.

- Selvfølgelig skulle den da til Glyngøre. Hvor skulle den ellers hen? Den skulle jo ikke til København, lyder det fra initiativtageren Jonna Nielsen.

Den store trøje måler omkring 300 kvadratmeter, og vejlenseren har sammen med en stor flok frivillige brugt store dele af 2022 på at lave den store gule trøje, der nu er rullet ud i Glyngøre.

- Unge, gamle og folk på hospice har hjulpet til. Jeg synes, det er flot, at folk engagerer sig i noget, der egentlig er tidsfordriv.

- Vi lofter i flok, lyder det fra pensionisten.

Hun fortæller, at der samlet set er brugt omkring 35.000 timer på trøjen. Og torsdag var ingen undtagelse, da man i løbet af formiddagen har lagt en særlig hyldest til Jonas Vingegaard på trøjen, der nu bærer teksten "Tillykke Vingegaard"

Jonas Vingegaard og hans familie ankommer efter planen til Glyngøre omkring klokken 15.00.

- Jeg håber da, at han kan se det store arbejde, men også at vi gerne vil hædre ham, lyder det fra initiativtageren.

I alt har de frivillige brugt 9000 nøgler garn. Foruden den gule trøje i Glyngøre har man også strikket en mindre trøje på "blot" 132 kvadratmeter samt flere andre småtrøjer.