Abdalla-sag: I dag har forsvarer og anklager ordet for sidste gang
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Den nu 52-årige Danny Abdalla er tiltalt for forbrydelser, der ifølge anklageskriftet skulle være begået mellem juli 2014 og december 2016.
I ugevis har Vestre Landsret behandlet ankesagen mod 52-årige Danny Abdalla. Mandag er retten nået til anklagers og forsvarers procedurer.
Ankesagen mod den tidligere leder af banden Den Internationale Klub, Danny Abdalla, nærmer sig nu sin afslutning i Vestre Landsret i Viborg.
På den 14. retsdag er det blevet tid til anklageren og forsvarerens afsluttende procedurer. Det er senioranklager Jesper Rubow, der ligger ud. Og det gør han med at citere et af de vidner, som Danny Abdalla er tiltalt for at have voldtaget.
- Jeg kunne smage mit blod i munden, da han voldtog mig. Jeg troede, jeg skulle dø, da jeg havde puden for ansigtet, lyder det, da Jesper Rubow citerer et brudstykke af det, vidnet har sagt i landsretten.
Danny Abdalla nægter sig skyldig i den og 25 andre tiltaler. Han er i alt tiltalt for 38 forbrydelser.
Anklager: - Vi skal skære ind til benet
Anklageren fortsætter derefter med at fremlægge sit syn på, hvorledes der er tale om et stort komplot i dele af tiltalerne, som Danny Abdalla gennem hele sagen har påstået.
- Den eneste konspiration i denne sag, det er den, som tiltalte har forsøgt at skabe. Der er ingen anden, lyder det klart og tydeligt fra senioranklageren.
Han beder rettens domsmænd forsøge at se igennem alt det mudder, han mener, der er blevet kastet ind i sagen undervejs. Ifølge anklageren kun for at skabe forvirring.
- Der er kastet enorme mængder mudder ind i den her sag, det skal vi nu have skyllet bort. Vi skal ind til skelettet... Vi skal skære ind til benet.
Så det forsøger Jesper Rubow nu at gøre i sin procedure, der formentlig vil vare flere timer.
Idømt forvaring i byretten
Ankesagen i Vestre Landsret er et resultat af den dom, Danny Abdalla fik i byretten i Holstebro i slutningen af november sidste år. Her blev han idømt forvaring og for tredje gang blev han udvist af Danmark for bestandigt.
Den dom har anklageren i ankesagen tidligere udtalt, at han vil forsøge at få stadfæstet, mens Danny Abdallas forsvarer, Martin Andersen, på den anden side har sagt, at han og hans klient går efter at få en tidsbestemt straf.
Forvaring bruges over for personer, der vurderes at være særligt farlige, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet som eksempelvis sædelighedsforbrydelser.
Forvaring er den strengeste straf i den danske straffelov, idet den dømte sædvanligvis sidder i forvaring minimum den tid, der svarer til en tidsbestemt straf. De tre krav: Kriminalitetskravet, farlighedskravet og nødvendighedskravet skal alle være opfyldt, før der idømmes forvaring.
Fakta om forvaringsdom
En person kan eksempelvis dømmes til forvaring, hvis
1. Han findes skyldig i voldtægt eller anden alvorlig seksualforbrydelse eller i forsøg herpå (kriminalitetskravet), og
2. det efter karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om hans person, herunder om tidligere kriminalitet, må antages, at han frembyder væsentlig fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed (farlighedskravet), og
3. anvendelse af forvaring i stedet for fængsel findes påkrævet for at forebygge denne fare
(nødvendighedskravet).
Kilde: Danske Love
Tidligere dømt og udvist
Danny Abdalla, der er far til seks børn, kom til Danmark i 1992 fra Libanon. Han er tidligere dømt for kriminalitet i både Danmark og Beirut. I 2001 blev han idømt 15 års fængsel in absentia for krigsforbrydelser ved Beirut-domstolen.
I 2003 fik sin første dom i Danmark. Den lød på otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig.
Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.
I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet.
Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold. Det betyder, at han i en periode, inden han blev arresteret denne gang, havde pligt til at melde sig hver dag ved Center Sandholm. Det gjorde han dog ikke, og det var i den tid, hvor han forsømte meldepligten, at han skulle have begået de forbrydelser, han nu er tiltalt for i ankesagen.