LIGE NU:

Alle skal være med: Her er forældrene en vigtig del af børnenes skolegang

Hele familien er en del af undervisningen på M. C. Holms Skole i Nykøbing.

Forældrene på M. C. Holms Skole i Nykøbing skal gøre sig klar til at rykke med ind i klasselokalet. Her bliver forældrene nemlig en vigtig del af børnenes skolegang.

- Man kan nemt bare blive den, der flakker rundt ude bagved og bare kommer ind for at brokke sig en gang imellem. Som forældre kan man nemt komme til at føle, at man lidt bliver glemt i det. Så jeg synes, det er fedt, at de sparker forældrene i gang, siger forældre Pia Haugstrup.

quote Man kan nemt bare blive den, der flakker rundt ude bagved og bare kommer ind for at brokke sig en gang imellem. Som forældre kan man nemt komme til at føle, at man lidt bliver glemt i det. Så jeg synes, det er fedt, at de sparker forældrene i gang

Pia Haugstrup, forældre

På skolen er det skal slut med lektieaftaler og forældremøder. I stedet hedder det familieopgaver og -arrangementer.

Fælles lektier

Hele idéen bag ordningen er, at vejen mellem forældre og skolen skal være kortere.

- Når vi mærker, at forældrene støtter op om skolen, så glider tingene meget nemmere i hverdagen både for lærerne og pædagogerne, fortæller pædagog Kenneth Kjeldgaard Kristensen.

Et af de nye tiltag er familieopgaver, hvor eleverne løbende får opgaver for, som kun kan laves i samarbejde med et familiemedlem.

Og det er ikke kun skolen, forældre og elever, der mener, at det er en god idé. I går aftes fik skolen en 4. plads i DM i skoleudvikling for skole-hjem-samarbejdet.