Beslutning slået fast: Surfcafé i Hanstholm får dødsstødet
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST
Hos Surf'n Coffee kan besøgende købe kaffe, leje boards og købe enkelte surfprodukter.
Flere aktører i Hanstholm har taget del i kampen mod lokalplanen for havnen. Nu har politikerne truffet en endegyldig beslutning.
Siden juni måned sidste år har caféen Surf’n’Coffee haft til huse i to containere på stranden ved Hanstholm Havn, men nu ser det endegyldigt ud til at være slut.
Tidligere på sommeren kom det frem, at caféen, der er et populært pitstop for surfturister, er placeret ulovligt, fordi den strider med Thisted Kommunes lokalplan.
Forvaltningen skal ikke tro, at vi underkender det arbejde, den laver.
ULLA VESTERGAARD (S), MEDLEM AF ØKONOMIUDVALGET, THISTED KOMMUNE
Så skulle man jo tro, at sagen allerede var lukket der, men forud for tirsdag aften blev der tændt et lille håb for caféen, da de lokale politikere diskuterede, om de skulle afsøge mulighederne for at give den en dispensation. Det endte dog med, at et flertal stemte nej til det forslag.
- Vi vedtog en lokalplan i 2020, og det er den, som vores forvaltning har arbejdet ud fra. På baggrund af det siger forvaltningen, at det ikke kan lade sig gøre, og forvaltningen skal ikke tro, at vi underkender det arbejde, den laver. Derfor stemte jeg nej, fortæller Ulla Vestergaard (S), der er medlem af Økonomiudvalget i Thisted Kommune.
- Det handler om byens udvikling
Surf’n’Coffee er drevet af firmaet WestWind, der driver blandt andet butikker og surfskoler flere steder på den jyske vestkyst. Her troede de, at alt var fint omkring caféen, så de ærgrer sig over udviklingen.
- Der er 500 mennesker på vandet herude, og det er Nordeuropas mest unikke vindsurf-spot, så det trækker tusindvis af mennesker til hvert år, så det er logisk at udvikle den del herude, fortalte indehaveren Rasmus Fejerskov tidligere på sommeren til TV MIDTVEST.
Faktisk blev der også samlet omkring 1100 underskrifter ind, som kritiserede den formulering i lokalplanen, der siger, at Hanstholm Havn udelukkende må anvendes til havnerelaterede erhverv. Det var en kritik, som den lokale surfklub tog del i.
- Det handler om byens udvikling. Vi vil gerne, at der sker noget mere på havnen, fortalte formanden for Hanstholm Surfklub, Stine Marie Bøttern, til TV MIDTVEST i forbindelse med underskriftsindsamlingen.
Turisme er kommet på dagsordenen
På trods af de mange underskrifter ændrer det ikke ved, at Surf’n’Coffee snart bliver fjernet fra havnen i Hanstholm. Det betyder dog ikke, at diskussionen har været spildt, lyder det fra Ulla Vestergaard:
- Vi har fået sat hele turismeudviklingen på dagsordenen, og det kommer vi til at fortsætte med at diskutere politisk i samarbejde med alle interessenter. Vi mangler nemlig at have den politiske diskussion om, hvor vi så kan finde nogle andre muligheder, fordi vi vil gerne turismeudvikling – også på havnen i Hanstholm.