LIGE NU:

Borgere bygger selv ny cykelsti til nabobyen

I Vejerslev tager de udviklingen i egen hånd og bygger en cykelsti til nabobyen Vils.

Hvis man vil have noget gjort, så må man gøre det selv.

Sådan tænker borgerne i Vejerslev på Mors, og derfor er de nu selv gået sammen om at anlægge en cykelsti fra Vejerslev til nabobyen Vils.

- Hvis vi ikke selv gør noget, så er det ikke sikkert, at der sker noget. Derfor er vi nødt til at tage nogle initiativer selv, for ellers sker der for lidt, siger landmand Svend Erik Villadsen.

Han har doneret en stribe af sin mark til projektet, så den nye cykelsti kan blive til virkelighed.

- Vejen snor sig jo rundt, og når der er tung trafik og de små børn skal cykle derude, så er det ubehageligt at se på. Jeg kører på marken ved siden af og kan se det hele, og man får dårlige nerver af at kigge ud på vejen. Så jeg vil se frem til, at børnene kan køre ved siden af vejen, siger Svend Erik Villadsen.

Håber på mere liv i byen

Den nye cykelsti skal gå langs vestsiden af Smedebjergvej, og den kommer i alt til at være 800 meter lang. Vejerslev-borgerne håber på, at cykelstien vil binde den lille by sammen med den større naboby.

- Jeg håber da på, der vil komme mere liv i vores lille landsby med flere børnefamilier og at det på den måde kan blive et endnu skønnere sted at være, siger Nils Krarup Møller, der er familiefar i Vejerslev.

Cykelstien er delvis finansieret af penge, der blev til overs, da byens gamle vandværk blev lukket. Ud over de godt 70.000 kroner, der var tilbage fra vandværket, har borgerne søgt fonde til at dække de resterende udgifter. 

Kommunen: Det er en alletiders idé

Økonomi og arbejdskraft klarer de lokale selv, mens kommunen har lovet at stå for papirarbejde og skiltning. 

- Vi synes, det er en alletiders idé. De har fået en ny skole i Vils, og i Vejerslev vil man nok gerne være med til at bakke op om den skole, så børnene kan køre i sikkerhed mellem de to byer, siger Ansgar Nygaard (V), der er næstformand for teknik- og miljøudvalget i Morsø Kommune.

De lokale går i gang med at bygge cykelstien i begyndelsen af september.