LIGE NU:

Brand i stort halmlager - nu bliver resterne slukket

Brandfolkene er klar til at afslutte en lang indsats i Hannæs efter ild i 300 mini-bigballer.

Nordjyllands Beredskab gik torsdag morgen i gang med at slukke resterne af den voldsomme halmbrand, der onsdag aften hærgede en maskinhal på Arupvej i Hannæs.

Der var omkring 300 mini-bigballer i hallen, og branden var i første omgang så voldsom, at brandvæsnet ikke kunne slukke den. Det ville være spild af vand at forsøge - derfor fik halmen lige så stille lov til at brænde ud under opsyn.

- Nu er vi nede på en mængde, som vi kan håndtere. Jeg vil skyde på, at omkring 90 procent af halmen er brændt ned, fortæller indsatsleder Rasmus Evaldsen fra Nordjyllands Brandvæsen.

Årsagen til branden er endnu ikke fastslået. Politiet undersøger brandstedet i løbet af formiddagen, oplyser Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Der var onsdag aften omkring 40 brandfolk fra Nordjyllands Beredskab og Beredskabsstyrelsen i aktion på stedet. Ud over den store mængde halm blev der også opbevaret nogle gasflasker og gødning i hallen. Brandfolkene skulle derfor først sikre sig mod eksplosionsfaren.

- Samtidig skulle vi sikre, at der ikke gik ild i gødningen. Røg er per definition giftig, men røg fra gødning i den grad giftig, fortæller Rasmus Evaldsen.

ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

Til forsiden

Til forsiden