Sådan ser branden ud fra afstand. Der er kraftig røgudvikling i midtbyen. Foto: Jonna Bech Christensen / Privatfoto

Brand udvikler kraftig røg: Bliv indendøre, lyder det fra politiet

Branden opstod kort efter klokken 9.00 onsdag formiddag. En mand er blevet kørt på sygehuset for at blive tjekket for røgforgiftning.

I samarbejde med TV MIDTVEST

En etageejendom i Nykøbing på Mors er brudt i brand. 

Nordjyllands Beredskab arbejder lige nu intenst på brandstedet, der ligger på Vestergade. 

Derfor er gågaden i byen spærret af. Både på grund af sikkerhedsmæssige årsager og så brandvæsnet har ro til at løse opgaven.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger opstod branden i en mini-ovn på ejendommens førstesal. En mand er blevet kørt til tjek for røgforgiftning på sygehuset i Thisted. 

Politiet: Bliv indendøre

Politiet oplyser, at branden udvikler så kraftig røg, at alle beboere i Nykøbing midtby skal holde sig indendøre, lukke vinduer og slukke for ventilationsanlæg.

Samtidig betoner politiet, at den i forvejen planlagte sirene-øvelse, der foregår over hele landet klokken 12.00, ikke har noget med branden at gøre.

- Der var ikke noget, vi kunne gøre

I ejendommens stueetage ligger børnetøjsbutikken Nif-Nif. Butiksassistent Charlotte Skov fik meldingen om branden ved 9.30-tiden.

- Jeg skyndte mig derhen, men der var ikke noget, vi kunne gøre. 

- Vi har 700 kvadratmeter butik, hvor den ene halvdel brænder, og den anden halvdel er meget røgskadet, siger Charlotte Skov.

- Har aldrig set så meget udrykning

Rema 1000-købmand Lars Skals står i sin butik, som lige nu må holde lukket på grund af branden, og overværer udviklingen. 

- Det brænder meget voldsomt, og der er en voldsom røgudvikling. Vindretningen blæser røgen den modsatte vej af mig - ellers kunne jeg slet ikke have været her. 

- Jeg har aldrig set så meget udrykning på et sted før. Der er brandbiler, politibiler, ambulancer og akutbil, fortæller Lars Skals. 

Også tøjbutikken Wagner, der ligger klos op ad den brændende ejendom, har fået besked på at lukke butikken ned, mens slukningsarbejdet foregår. TV MIDTVEST fanger indehaver Klaus Sørensen på telefonen, mens han står på en parkeringsplads bag gågaden. 

- Vi fik at vide, at vi skulle gå væk, og at vi ikke kan være i butikken. Røgen ryger direkte op mod os.

- Vi kan se flammer og masser af røg. Rigtig sort røg. Alle tagplader springer, siger Klaus Sørensen.

  Foto: Charlotte Skov / Privatfoto

  Foto: Charlotte Skov / Privatfoto