Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Brandvæsnet blev kaldt til villabrand: - Der lugtede godt nok af brændt brød

Nordjyllands Beredskab rykkede lørdag morgen ud til det, de troede var en villabrand. Men beboeren havde bare glemt rundstykkerne i ovnen.

I samarbejde med TV MIDTVEST

En mor til to ringede lørdag morgen 1-1-2, fordi hendes køkken var fyldt med røg. Anmeldelsen kom klokken 07:36.

Nordjyllands Beredskab kørte straks mod huset, der ligger i Hurup, men da de nåede frem, var der ikke nogen brand at slukke. Derimod trængte ovnens varmelegemer til at blive afbrudt.

- Der var en hel del røg, og så lugtede der meget af brændt brød. Der lå nogle meget sorte rundstykker derinde, siger indsatsleder Kenneth Rosenkrantz fra Nordjyllands Beredskab.

Vi er her både for de store og de små kriser.

Kenneth Rosenkrantz, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Kunne have udviklet sig

Selv kan han godt klukke lidt over begivenheden, men minder alligevel om, at sådan en situation godt kan gå hen og blive alvorlig.

- Nu var det kun et par rundstykker, men havde det været en hel pladefuld, så kan det hurtigt udvikle sig til en regulær ildebrand, siger Kenneth Rosenkrantz.

Kvinden havde fået sine børn ud af det røgfyldte køkken, inden hun ringede efter brandvæsnet, og der skete ingen skade på huset, som var klar til brug igen efter en grundig udluftning af brandvæsnet.

- Det var det rigtige at gøre, når man har små børn. Vi er her både for de store og de små kriser, siger indsatslederen.