Dorit skriver de ultralokale nyheder

Foto: Lasse Dickmann, TV MIDTVEST

Dorit Glintborg har samlet den journalistiske fakkel op efter Morsø Folkeblad er lukket.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Det er både et stort brændende ønske fra mig selv, at jeg gerne vil det her, men det er også fordi, jeg synes, der er behov for det.

Dorit Glintborg

Hvis man er til de helt lokale og nære nyheder, så er der godt nyt på vej. Efter Morsø Folkeblad måtte dreje nøglen om, har et nyt nyhedsmedie nemlig set dagens lys.

Dorit Glintborg, der tidligere har arbejdet for både Radio Limfjord og Morsø Folkeblad vil nemlig fortælle alle de historier, som normalt ikke ville klare cuttet på større redaktioner. Den 31. oktober åbnede hun nyhedssiden "Her på Øen".

- Det behøves ikke være en ting, der lige er dukket op for at komme med på min side. Det må også gerne være en historie - et menneskes historie, som jeg lige falder over, eller som nogen giver mig et praj om, siger Dorit Glintborg, der håber, at hun kan dække det tomrum, som det lukkede Morsø Folkeblad har efterladt.

- Jeg synes, at der mangler et lokalt sted for Mors. Så det er både et stort brændende ønske fra mig selv, at jeg gerne vil det her, men det er også fordi, jeg synes, der er behov for det, siger hun.

Stor interesse for lokalt stof

Og der rammer Dorit Glintborg ikke helt ved siden af - der er nemlig stor interesse for det helt lokale stof, mener en ekspert.

- Der et helt klart et marked for, at folk gerne vil læse lokalt. Alle undersøgelser viser, at lokalt stof er utrolig populært i rigtig mange forskellige aldersgrupper, siger Jannie Møller Hartley, der er lektor ved Institut for kommunikation og humanistisk videnskab på RUC. 

Nogle af dem, der allerede har fået en historie fortalt, er Købmanden i Vils. For nyligt kunne Dorit Glintborg og ”Her på øen” berette om, at købmanden for har fået ny disk til bagervare.

- Nu når vi ikke har en avis her lokalt, så er det jo fint, at vi kan gå ind og se lidt om, hvad der sker rundt omkring på Mors på Facebook eller på Dorits hjemmeside, siger Karin Pedersen, der er butiksassistent hos Min Købmand i Vils.

Første 3.000 besøgende er nået

Men selvom Dorit Glintborg er en ny konkurrent, så behøver vi på TV MIDTVEST ikke kigge os over skulderen.

- Nej, det synes jeg ikke, fordi jeg tror rigtig mange af de historier, jeg vil skrive om, de er nok for små til, at de vil interessere jer, smiler Dorit Glintborg.

Dorit Glintborg har netop fejret, at de første 3.000 besøgende har været forbi "Her på øen".

Forsiden lige nu