Huset på Møllevej i Thisted, hvor de makabre drab fandt sted. Foto: TV MIDTVEST.

01:19

Retssagen mod en 31-årig mand fra Thy, der er tiltalt for at dræbe en jævnaldrende mand, begyndte i dag ved Retten i Holstebro.

1 af 2

Drabstiltalte: Alkohol fik mig til at stikke ham ned

I dag begynder retssagen, hvor en 31-årig mand stak en jævnaldrende franskmand 79 gange med kniv.

I samarbejde med TV MIDTVEST

En franskmand ved navn Francois Mendes døde i februar i år af 79 knivstik i hovedet, halsen og på kroppen. I dag begynder retssagen mod den 31-årige mand fra Thisted, som stak ham. De to mænd boede sammen i en form for bofællesskab, og det var, ifølge den tiltalte, alt for meget alkohol, der var skyld i drabet.

- Han (den afdøde, red.) kom hjem med en pose med spiritus, og vi snakkede om at drikke det sammen, sagde den tiltalte i retten.

Herefter sad de to ved computeren og hørte musik.

- Jeg prøvede at sige til ham, at jeg ikke kan tåle at drikke spiritus, men han prøvede at overtale mig. Jeg forklarede ham, at jeg ikke kan håndtere mit temperament, når jeg drikker for meget spiritus, sagde den tiltalte.

Ifølge den tiltale ville Francois Mendes ikke forlade hans hjem på Møllevej i Thisted. Det fik raseriet til at blusse op hos den tiltalte, som fik fat i to knive, som han stak den dræbte med i alt 79 gange.

Jeg prøvede at sige til ham, at jeg ikke kan tåle at drikke spiritus, men han prøvede at overtale mig. Jeg forklarede ham, at jeg ikke kan håndtere mit temperament

Tiltalte, 31-årige mand fra Thisted.

Gik op og sov

I retten mundhuggedes den tiltalte og anklageren Pia Koudahl en del om, hvordan han stak den afdøde - og hvordan han stak den dræbte, efter at de to var væltet rundt på køkkengulvet. Den tiltalte forklarede i retten, at han ikke havde intentioner om at dræbe Francois Mendes.

Den tiltalte forklarede i retten, at han stadigvæk troede, at franskmanden var i live, da han gik i seng. Inden han forlod køkkenet sagde han nemlig:

- Forsvind, inden jeg besluttede mig for at slå ham ihjel, sagde den tiltalte.

Der kom dog ikke nogen nærmere forklaring på, hvorfor han valgte at gå i seng efterfølgende. I retten fortalte han desuden, at han aldrig før havde stukket med en kniv før, men at han godt vidste, det kunne være risikabelt og livstruende at gøre. 

Resten af torsdagen vil der fortsat være vidneforklaringer og gennemgang af tekniske beviser