Formanden for Aalestrup Idrætscenter & Friluftsbad, Jeppe Korreborg Pedersen, glæder sig over, at centret får 11 millioner til en ny badesø. Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Efter budgetforlig: Nu er der råd til badesø med vildmarksbad

Aalestrup Idrætscenter & Friluftsbad er et af de steder, der får glæde af det nye budget i Vesthimmerlands Kommune. Centret har i længere tid drømt om en ny badesø omgivet af sauna og vildmarksbade, og med en bevilling på 11 millioner kroner fra byrådet kan planen nu føres ud i livet.

I samarbejde med TV MIDTVEST

- Det er jo fantastisk. Det er lige det, vi gerne vil. Nu ligger det fast, og nu skal vi i gang med forprojekteringen. Det glæder vi os sindssygt meget til, siger centrets formand, Jeppe Korreborg Pedersen.

Det er lige før, politikerne i Vesthimmerlands Kommune må knibe sig i armen. 

Men det er god nok. 

Byrådet har indgået en budgetaftale, der betyder, at Vesthimmerland, der ellers er en af landets fattigste kommuner, til næste år kommer til at investere mange millioner til glæde for kommunens borgere.

- Jeg tror, at det er første gang i alle de år, jeg har været med, hvor vi ikke har været tvunget til at foretage besparelser, konstaterer en af byrådets mest erfarne politikere, socialdemokraternes gruppeformand Palle Jensen.

00:36 Luk video

Budgetaftalen betyder blandt andet det højeste anlægsbudget i kommunens historie med 110 millioner kroner afsat til investeringer.

- Det er en fornøjelse at kunne levere mere service, at kunne levere meget mere anlæg og samtidig spare penge op. Det har vi ikke prøvet i den stil, siger borgmester Per Bach Laursen (V).

Det er blandt andet en ekstraordinær håndsrækning fra Social- og Indenrigsministeriet, der har givet kommunen større økonomiske muskler. Der er tale om en pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner, hvor Vesthimmerlands Kommune får 20 millioner kroner til næste år.

Samtidig har kommunen bedre muligheder for at optage lån, ligesom udligningsreformen over de kommende år vil give Vesthimmerland  90 millioner kroner mere om året.