Efter flere henvendelser: Premier Is tager navnet på populær is op til overvejelse

Ismejeriet har modtaget flere henvendelser, og de vil efter ferien overveje, hvad der nu skal ske med isen.

Da flere ismejerier for to uger siden valgte at ændre navnet på deres nu tidligere ”Eskimo”-is, så valgte Premier Is i Thisted ikke at gøre det samme.

Dengang havde de ingen henvendelser fået fra utilfredse kunder, og direktør Claus Dahlmann fortalte til TV MIDTVEST, at de umiddelbart ikke mente, at navnet burde ændres.

- Vi noterer os og følger debatten, men vi ser slet ikke, at navnet er forbundet med racisme og kan støde nogen. Det er til gengæld et navn, der er forbundet med nostalgi, sagde direktør Claus Dahlmann Larsen dengang, hvor han åbnede op for, at de formentlig ville se nærmere på sagen, hvis de henvendelser fra kunder.

Sidenhen har Premier Is modtaget flere henvendelser, og dem vil de se nærmere på efter ferien.

- Vi har ventet på at se og følge debatten, og vi har fået nogle henvendelser her i min ferie. Vi vil kigge på forbrugerhenvendelserne og overveje, om vi skal tage en snak med nogle af de interesseorganisationer, der er, forklarer han.

Flere positive henvendelser

Da Claus Dahlmann Larsen er på ferie, så har han ikke et overblik over, hvor mange henvendelser Premier Is har modtaget. Størstedelen er dog positive, forklarer han.

- Nu har jeg ikke set det samlede billede endnu, men 90 procent er positive eller udtrykker begejstring for, at vi bevarer navnet. Men jeg har behov for at få det samlede overblik, siger han.

Men på trods af de positive henvendelser, så skal der stadig ses nærmere på navnet.

- Vi holder fast i, at vi er hele Danmarks ismejeri. Vi skal favne alle. Vi vil ikke krænke nogen, men vi tror ikke, at man kan ændre problemet ved at lægge fokus på en is. Det er synd, at der bliver sat fokus på en is, når det handler om krænkelse, siger han og fortsætter:

- Når vi alle er tilbage fra ferie, så overvejer vi, hvad der skal ske.


Seneste nyt

fra Nordjylland