Efter længere debat i Thy: To politikere trækker sig fra parti
Foto: Thisted Kommune/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix, Redigering: Lærke Nord, TV MIDTVEST
Peter Sørensen (tv) og Jørgen Andersen (th) har valgt at forlade De Konservative.
De to politikere er nu løsgængere i kommunalbestyrelsen.
To medlemmer af De Konservative i Thisted Kommunalbestyrelse har valgt at løsrive sig fra partiet.
Det fortæller Peter Sørensen, som er én af de to nye løsgængere i kommunalbestyrelsen.
Den anden er Jørgen Andersen. TV MIDTVEST har forsøgt at kontakte begge politikere, men Jørgen Andersen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Det er Peter Sørensen til gengæld.
- Det kommer sig af problemer med kommunikation internt i partiet, forklarer Peter Sørensen, og peger på især én debat, som blev "dråben, der fik bægeret til at flyde over":
- I Thisted Kommune har vi ikke fået styr på de tilbud, vi har til udsatte i kommunen, og det er vi nødt til at gøre mere ved, siger den nu tidligere Konservative politiker.
Når vi nu alligevel ikke kan blive enige, mener jeg, det er bedre at være løsgænger
Peter Sørensen (K), byrådsmedlem, Thisted
Ingen trussel mod de borgerlige
Beslutningen ærgrer viceborgmester Jens Kristian Yde fra De Konservative.
- Det er jeg da træt af, og det er jeg ked af, lader Jens Kr. Yde forstå.
Han kan ikke genkende kritikken om dårlig kommunikation internt i partiet, og deler heller ikke Peter Sørensens oplevelse af, at der ikke er gjort nok for udsatte og sårbare i kommunen.
Selvom de to politikere nu dropper det borgerlige parti, får det ikke den borgerlige borgmester, Niels Jørgen Pedersen (V), til at ryste.
- Det her er jo lokalpolitik og ikke Folketinget, så jeg regner ikke med, at de to kommer til at skifte helt side, siger Niels Jørgen Pedersen, og tilføjer, at de to forhenværende konservative politikere også indtil videre fortsat bakker op om den nuværende konstituering i kommunalbestyrelsen.
Betændt debat om sårbare og handicappede
Den debat, som fik Peter Sørensen til at droppe De Konservative har stået på længe.
Sidste år lukkede det socialpædagogiske tilbud Basen, mens et andet tilbud til sårbare unge står til at lukke til sommer.
Midt i debatten valgte også kommunens Handicapråd i sidste måned at opløse sig selv - handicapforeningerne var nemlig utilfredse med politikernes håndtering af socialområdet.
Den debat håber Peter Sørensen nu, at han kan præge på en stærkere måde, end han kunne som konservativ politiker.
- Når vi nu alligevel ikke kan blive enige, mener jeg, det er bedre at være løsgænger. Jeg kan tale mere frit fra leveren omkring den her problematik ved at stå udenfor et parti. Jeg håber, at det kan være et vink med en vognstang til de andre politikere om, at vi er nødt til at gøre noget for de sårbare unge i kommunen - nu, siger Peter Sørensen.