Efter ubehagelig køretur: Advarer mod løsnede hjulbolte

Iben Kanstrup Villadsens 68-årige mor var til banko, mens hjulboltene på bilen, ifølge familien, blev løsnet.

Torsdag aften lånte Iben Kanstrup Villadsen sin bil ud til sin 68-årige mor, Ella Søgaard Villadsen, der skulle til banko i Thisted.

Både Iben Kanstrup Villadsen og hendes mand samt moren bor i Sejerslev på Mors, og den godt 30 kilometer lange køretur til banko-arrangementet forløb fint.

Men da Ella Søgaard Villadsen efterfølgende skulle køre hjem, var noget anderledes ved bilen.

- Hun ringer og siger, at hun er ved at være her. Og så skælder hun mig faktisk ud og siger, at jeg skal have kigget på bilen, fordi den larmer, og det kunne hun ikke forstå, fortæller datteren og altså ejeren af bilen, Iben Kanstrup Villadsen. 

Advarer andre bilister

Manden kørte efterfølgende sin svigermor hjem, og han kunne også konstatere, at bilen larmede meget, men at ingen lamper i instrumentbrættet lyste og indikerede et problem.

- Da han havde parkeret oppe ved min mor, gik han ud og tjekkede hjulene. Og så kunne han konstaterer, at alle fire hjulbolte på hvert forhjul var meget løse, siger Iben Kanstrup Villadsen, der ikke kan forestille sig, at det er tilfældigt.

Er du sikker på, at det er nogen, der bevidst har været inde og pille ved hjulene?

- Det er jeg ret sikker på. Det er alle fire hjulbolte på begge forhjul, så det skulle være et ret vildt tilfælde, hvis det var.

BIL 2
Foto: Privatfoto


 Manden var ikke tryg ved at køre med de løsnede hjulbolte, og han har efterfølgende fikset problemet. Og så har parret lavet et opslag på Facebook, hvor de advarer andre i Thisted.

- Det var for at informere folk, så de kunne være opmærksomme på det, når de parkerer rundt omkring. De skal lige få tjekket, at hjulboltene sidder, som de skal. Også fordi, at der for få år tilbage var lignende tilfælde, siger Iben Kanstrup Villadsen.

Ikke en tendens igen

Det er en tendens fra 2017, som Iben Kanstrup Villadsen og hendes mand husker.

Dengang modtog Midt- og Vestjyllands Politi 76 anmeldelser om løsnede hjulbolte på biler på blot to måneder.

Kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestjyllands Politi Mette Quistgaard fortæller, at der kun har været en enkelt sag fra Ringkøbing den seneste tid.

- Det er ikke et generelt problem, der fylder lige nu, lyder det.

Iben Kanstrup Villadsen har heller ikke meldt sagen til politiet på nuværende tidspunkt.

- Det tror jeg ikke, vi gør. Hvis det gentager sig, så vil vi nok gøre det.


Seneste nyt

fra Nordjylland