02:14

Efterskoler går nye veje med cheerleading og landevejscykling

Vesterbølle Efterskole tilbyder fra dette skoleår cheerleading som nyt valgfag.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Vesterbølle Efterskole forsøger sig dette skoleår med en ny idé - nu er det vaglfaget cheerleading, der skal lokke nye elever til.

- Det fede er jo sammenholdet. Det er sjovt, og der er mange gode elementer i det, siger Ninette Jensen, der netop er blevet hyret til at stå for det nye valgfag.

- Efterskolen kunne helt vildt godt tænke sig at have noget, der henvendte sig til piger. De fleste valgfag, de har, er primært til drenge, så de kunne godt tænke sig noget, der lokkede pigerne til at gå her, siger Ninette Jensen.

Fra og med i år skal hun undervise skolens piger - og de drenge, som tør - i heppesporten.

- Det er da meget sjovt. Jeg har ikke prøvet det før, men det kunne da være meget sjovt. Jeg kunne godt overveje at vælge det som valgfag. Det er lidt noget nyt, men det skal man jo også prøve, siger Ane Nørgaard, der er elev på Vesterbølle Efterskole.   

Hvis man vil sende sit barn på efterskole, er der 245 skoler at vælge imellem. Med tiden er der kommet flere og meget forskellige tilbud på efterskolernes hylder. Forstander på Vesterbølle Efterskole kan ikke se de store begrænsninger i, hvad efterskolerne kan kaste sig over og udbyde som valgfag.

- Jeg vil sige, at indenfor almen dannelse, der kan alt jo nærmest komme i spil. På den måde er der jo ikke nogen grænser. Det handler om at finde noget, som på en eller anden måde også giver mening ind i det vi vil med eleverne, siger, Martin Diget Aamann, Forstander, Vesterbølle Efterskole

Er det bare for at prøve noget nyt?

Vi kigger jo altid på vores valgfag, og hvad vi gerne vil tilbyde. Vi har en gymnastikserie, vi laver hvert år, hvor vi har forskellige fag. Vi har også parkour og klassisk, rytmisk gymnastik, og da vi kom til at snakke om cheerleading, blev vi enige om ,at det kunne passe supergodt ind i sådan en gymnastikserie også. Vi tænker også, at det er sjovt og bringer glæde, så det passer bare rigtig godt ind i vores program, siger Martin Diget Aamann.

Hvad bliver det næste?

- Vi har ikke lige noget mere i støbeskeen lige nu, siger en grinende Martin Diget Aamann.

Udover Vesterbølle Efterskole er det kun Ranum Efterskole College der også tilbyder cheerleading.