Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Familiefar dømt for at have voldtaget sin egen datter

Enig landsret skærpede voldtægtstraf mod 40-årige Martin Larsen fra Heltborg.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Det var et enigt dommerpanel, der i Landsretten i Viborg i dag skærpede straffen mod Martin Larsen fra Thy, som var tiltalt for, to gange, at have voldtaget sin dengang 15-årige datter i sit eget hjem i Heltborg.

Dommeren og de to domsmænd var enige i deres afgørelse og idømte den 40-årige familiefar tre år og ni måneders ubetinget fængsel. Dermed blev dommen fra byrettens på tre år og seks måneder yderligere skærpet med tre måneder.

Beviser var plantet 

Sagen har kørt de seneste to dage som en ankesag i Landsretten, og som udgangspunkt var forsvarer og anklager milevidt fra hinanden i forhold til skyldsspørgsmålet. 

Anklagemyndigheden krævede fra sin side tre år og ti måneders ubetinget fængsel, mens forsvarer Bjarne Vium plæderede for en frifindelse af sin klient.  

Undervejs forsøgte forsvareren at overbevise retten om, at et sikkert dna-bevis med sæd fra faderen var plantet af datteren. Sæden skulle angiveligt stamme fra et brugt kondom.

Forsvareren gentog også flere gange under proceduren, at den nu 16-årige datter ikke var til at stole på.

Da den endelige dom blev læst op i Landsretten i Viborg, rystede den 40-årig far opgivende med hovedet, og det var tydeligt for enhver, at han havde håbet på en helt anden dom, fortæller journalist Karl Erik Lørup, der har fulgt retssagen tæt.

Den nu 16-årige datter, Cecilie Elinor Hoved, er tidligere stået frem i TV MIDTVEST og har fortalt om, hvordan hendes verdens styrtede i grus efter faderens overgreb. Uvisheden i forhold til dommen og retssagen fik blandt andet den unge kvinde til at snitte sig selv i armen.