LIGE NU:

Fiskeriminister om lang ventetid på kontrolbesøg: - Det er ikke acceptabelt

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) går nu ind i sagen om de frustrerede fiskere, som har oplevet at vente over 10 timer på Fiskerikontrollen.

- Det er ikke acceptabelt, at en virksomhed skal vente så længe på, at kontrollen kommer forbi. Jeg har nu bedt Fiskerikontrollen om at komme med en redegørelse for, hvor det har taget så lang tid.

Sådan lyder det fra fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), efter en fisker i Thyborøn har ytret deres utilfredshed over alt for lange ventetider på Fiskerikontrollen.

En ventetid, der har store økonomiske konsekvenser for fiskerne.

Fiskerne i Thyborøn har oplevet flere episoder. Senest var den gal fredag aften, hvor en lokal fisker fik besked på at blive kontrolleret i tolv timer, før han kunne losse og komme videre.

- Det koster dyrt, og man kan ikke komme videre med bearbejdningen af fiskene, og derfor skal jeg have en drøftelse med Fiskerikontrollen om, hvordan vi kan håndtere det her fremadrettet, siger ministeren.

- Vi kan ikke leve med, at en virksomhed skal vente i så mange timer på, at Fiskerikontrollen kommer forbi. Der skal ske noget, så det ikke gentager sig.

- Det er beklageligt

Fiskeriinspektorat Vest erkendte lørdag over for TV MIDTVEST, at der har været tilfælde af alt for lang ventetid i forbindelse med kontrolbesøg.

- Normalt kører det fint, men der er da fra tid til anden episoder, hvor vi er nødt til at ringe ud og sige, at de må vente. At det så kan blive til mange timer er beklageligt, lød det lørdag fra Kim Poulsen fra Fiskerikontrollen.

Fiskeriministeren er også klar over, at der er meget at se til på fiskeriområdet. 

- Der er ingen tvivl om, at medarbejderne er hårdt spændt for. Der har været en massiv kritik af forvaltningen på fiskeriområdet, og det er vi i fuld gang med at rette op på, og der bliver også tilført mange nye ressourcer, siger hun.

Om der bliver tilført nye ressourcer til Fiskerikontrollen, vil Eva Kjer Hansen først forholde sig til, når hun har modtaget en redegørelse i sagen.