Forkert placering af vindmølle: Egons kamp fortsætter

Egon Andersen kan fortsat ikke blive enige med Morsø Kommune og to rådgivende firmaer om, hvem der skal betale en regning på 500.000 kroner.

Egon Andersens kamp for hans vindmølle og en regning på 500.000 kroner fortsætter.

Senest har han modtaget 80.000 kroner fra Morsø Kommune i erstatning, efter vindmøllen er blevet pillet ned. Nu mangler Egon Andersen bare at lukke et hul på 420.000 kroner, inden hans uheldige vindmølleeventur går i nul.

- Det er ikke nok. De har jo ikke haft styr på deres sager, siger Egon Andersen om erstatningen fra kommunen.

Men for kommunen er sagen et afsluttet kapitel. De mener, erstatningen til Egon Andersen er tilstrækkelig. De anerkender dog, at kommunen er sluppet billigt på grund af problemer med møllens

quote Så regner jeg med, at så er der styr på det. Hvis ikke han har styr på det, hvem har så?

Egon Andersen

placering.

- Hvis Egon havde overholdt alle de ting, som han skulle overholde, så ja, så er det helt sikkert, at kommunen skulle have været af med en større erstatning, fortæller Meiner Nørgaard (DF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Morsø Kommune.

Sagen startede i 2016

I 2016 fik Egon Andersen tilladelse til at sætte en husstandsvindmølle op på sin grund.

Da vindmøllen stod klar i 2017, lød meldingen fra kommunen, at den skulle rives ned. Egon Andersen er nemlig nabo til Morsø flyveplads, og det viste sig, at vindmøllen stod for tæt på flyvepladsen.

Derefter gravede kommunen lidt i sagen, og de fandt så ud af, at Egon Andersens mølle stod 12 meter fra den placering, der var angivet i byggetilladelsen. Derudover var mølletypen også en nyere model, end der var ansøgt om.

På grund af disse ting afskriver Morsø Kommune sig en stor del af ansvaret - på trods af at møllen havde stået ulovligt i forhold til flyvepladsen, uanset mølletype og de 12 meter.

I kamp mod rådgivere

Når Morsø Kommune har meldt sig ud af hele sagen, går Egon Andersens jagt nu videre. Han mener, at de firmaer, der har rådgivet ham om byggetilladelsen og købet af møllen har handlet forkert.

quote De vidste godt, at man ikke måtte sætte sådan en mølle op, så de burde tage møllen tilbage igen, men det vil de så ikke. Så må det jo gå rettens vej.

Egon Andersen

- Jeg havde jo en byggetilladelse til den gamle model mølle. Så spurgte jeg ham efter, hvis nu jeg vil have den nye model, skal jeg så have en ny byggetilladelse? Så sagde han nej, og så regner jeg med, at så er der styr på det. Hvis ikke han har styr på det, hvem har så?, spørger Egon Andersen.

Næste skridt for Egon Andersen er nu at lægge sag an mod KVA Vind, der har stået for opsætningen af møllen. De mener dog ikke, at de har gjort noget forkert i sagen.

I en mail til TV Midtvest skriver KVA Vind, at de satte møllen op på placeringen i god tro, fordi Egon Andersen i forvejen havde lavet det indledende gravearbejde. Derudover mener de, at den opsatte mølle lever op til kravene i byggetilladelsen.

Ansøgningen om byggetilladelsen blev lavet af et firma, der siden er lukket. Derfor står Egon Andersen nu med skægget i postkassen og en regning på næsten en halv million kroner.

- De vidste godt, at man ikke måtte sætte sådan en mølle op, så de burde tage møllen tilbage igen, men det vil de så ikke. Så må det jo gå rettens vej, fortæller Egon Andersen.

Egon Andersen og hans advokat arbejder lige nu på at lægge sag an mod KVA Vind.


Seneste nyt

fra Nordjylland