01:36

Vindmølle-testcentret i Østerild vil nu slukke for de generende blinkende lys om natten. Lyset har længe været en torn i øjet på testcentrets naboer Video: Arkiv

Foto: Arkiv

1 af 2

Godt nyt til naboerne: Testcenter slukker lyset

Vindmølletestcentret i Østerild vil nu slukke for de generende blinkende lys om natten og det har været længe ventet for naboerne.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Efter fire år med blinkende lys kan naboerne til det store testcenter i Østerild nu endelig se frem til at undgå de voldsomme blink.

Vindmølletestcentret vil nemlig til at slukke de blinkende lamper efter mørkets frembrud og i stedet have tre svage røde lamper til at lyse, oplyser DR Midt & Vest. 

Naboerne har længe været plaget af det blinkende lys, men nu kan de se frem til, at der bliver gjort noget ved problemet.

Men helt mørkt bliver det altså ikke, da forsvaret har krævet, at de røde lys er tændt om natten af sikkerhedsmæssige årsager i forhold til flytrafikken. 

Hos DTU vindenergi, der driver testcentret, er man glade for beslutningen, selv om man havde håbet på, der slet ikke skulle være lys.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, der slet ikke skulle være lys, Men vi forstår fuldt ud forsvaret beslutning. Så jeg vil ikke sige jeg er fuldstændig tilfreds - men måske 80 procent, siger viceinstitutdirektør hos DTU vindenergi, Peter Hjuler Jensen, til DR Midt & Vest.

Det vil stadig være hvide blinkende lys i dagtimerne, hvor de ikke er til særlig gene for naboerne.

Inden de blinkende lys bliver slukket om natten, skal det godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen.