LIGE NU:

Idømt betinget fængsel: Skyldig i seksuelle krænkelser og vold mod elever

En forhenværende leder af Blidstrup Efterskole på Mors er netop blevet idømt tre månders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Det var i nogle tilfælde blufærdighedskrænkelse og vold, da en forhenværende forstander på Blidstrup Efterskole på Mors talte deres ribben med sine knoer og spurgte ind til deres erfaringer med sex og onani. Det har retten i Holstebro netop slået fast.

Straffen for forbrydelserne bliver tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste til eksforstanderen.

Både anklagemyndigheden samt den dømte mand og hans forsvarer har udbedt sig tid til at tænke over, om de vil anke dommen.

Sagen begyndte at rulle i juni 2019, da flere forældre til elever på skolen meldte forstanderen til politiet, fordi deres børn følte sig krænket af ham.

Siden blev manden tiltalt for både vold og blufærdighedskrænkelse mod eleverne.

Den 61-årige eksforstander er nu dømt for i flere tilfælde at have presset sine knoer mod forskellige drenges ribben og kørt hånden op og ned ad ribbenene gentagne gange.

Alt i alt er manden blevet kendt skyldig i ni af 13 forhold vedrørende vold.

Udover de ni voldsforhold er han også blevet dømt for i fire tilfælde at krænket flere elevers blufærdighed ved at spørge meget direkte ind til deres sexliv, forhold med kærester og erfaringer med onani.

Det er blandt andet spørgsmål og udtalelser som ”tager hun hånden ned i bukserne på dig og rører dig på pikken” og ”hvis du ikke før har brugt kondom, vil jeg gerne hjælpe dig”, som forstanderen skulle have sagt til flere forskellige drenge, der alle har været elever på efterskolen fra skoleåret 2014-2015 til og med sidste skoleår.

Har afvist anklager

I retten har den tidligere leder af efterskolen afvist anklagerne mod ham. Ifølge Nordjyske skulle han have forklaret, at han tog samtaler med drengene, når de havde overtrådt skolens forbud mod at have sex på skolens område, eller hvis de havde besøgt skolens pigeelever på deres værelsesfløj uden for det tilladte tidspunkt.

Han forklarede, at han havde haft et godt forhold til de 14 drenge. Når han spurgte til, om drengene havde haft sex med deres kærester, var det ifølge ham selv for at få en fornemmelse af, hvor seriøse deres forhold var. Ifølge mediet afviste han desuden at have brugt upassende sprogbrug eller udfrittet dem for detaljer, ligesom han nægter at have foreslået hjælp til onani.

Hans opfordring om at anskaffe og prøve kondomer skyldtes ifølge hans forklaring kun et ønske om at opdrage dem til at dyrke sikker sex.

Om voldsanklagerne skulle han have forklaret, at det var en fysisk kontakt, som både drengene og lærerpersonalet fandt naturlig og satte pris på. At ”tælle” ribben var en måde at kilde med flad hånd, forklarede han, ifølge Nordjyske.

- Det er ikke usædvanligt, at der er fysisk kontakt mellem elever og lærer på efterskolen. Sådan har det altid været. Det har altid været en del af jargonen på skolen, at man kilder hinanden og driller hinanden. Det har været en årelang praksis, uden at der var grund til at anmelde det, lød det mandag i proceduren fra den nu dømtes forsvarsadvokat, Stephan Muurholm.

Gav en undskyldning

Manden blev sammen med sin kone ansat som forstanderpar på Blidstrup Efterskole i 2008. Han fratrådte sin stilling i slutningen af skoleåret 2018/2019, da sagen her begyndte at rumstere.

Da han blev klar over, at nogle havde følt sig krænket, gav han en uforbeholden undskyldning på en fællessamling. Den undskyldning blev afspillet i byretten mandag.

- Det var en friskfyr-agtig måde at være på. Det var aldrig meningen, at nogen skulle blive krænket, såret eller svigtet. Jeg stopper med at være Karl Smart, lød det.

Ifølge mandens forsvarer er en undskyldning dog ikke lig med en accept af, at der er sket noget kriminelt.

Forstanderen har fortalt i retten, at han selv gik af. Efterfølgende valgte skolens bestyrelse, ifølge Nordjyske, at bortvise ham og bad ham fraflytte forstanderboligen, inden nye elever rykkede ind.

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Travle genbrugsbutikker

play Efter to måneders nedlukning: Frivillige glade for at være tilbage i genbrugsbutikkerne

160620 Spøgelsesbilist på E39

102-årig spøgelsesbilist frakendt førerretten efter uheld på motorvej

Klitplantage

Kæmpe røgsøjle og brand i klitplantage: - Man tror alting er dødt, men det er det ikke

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Travle genbrugsbutikker

play Efter to måneders nedlukning: Frivillige glade for at være tilbage i genbrugsbutikkerne

160620 Spøgelsesbilist på E39

102-årig spøgelsesbilist frakendt førerretten efter uheld på motorvej

Til forsiden

Til forsiden