LIGE NU:

Idømt forvaring i byretten: I dag begynder tidligere bandeleders ankesag

Tidligere bandeleder i Aalborg blev idømt forvaring og udvisning for bestandigt i byretten. Nu begynder den 19 dage lange ankesag i Vestre Landsret.

Der var ikke meget tvivl hos den dengang 51-årige libanesiske Danny Abdalla, da byretten i Holstebro sidste år idømte ham udvisning og forvaring, der er en af de strengeste straffe herhjemme - sammen med sin forsvarer ankede han med det samme dommen til en formidlende straf. 

Mandag er tiden så kommet til, at den nu 52-årige tidligere leder af banden Den Internationale Klub i Aalborg skal have sin sag prøvet i landsretten, nærmere bestemt Vestre Landsret i Viborg. 

Der er afsat i alt 19 retsdage til den omfattende sag, hvor Danny Abdalla er tiltalt for 36 forhold, der dækker over blandt andet skyderier, voldtægter, afpresning, trusler og besiddelse af narko. 

Erkendte 12 forhold

Ved sagens begyndelse i byretten i oktober sidste år erkendte Danny Abdalla tre af de 36 forhold, han stod tiltalt for, mens han nægtede sig skyldig i de resterende. 

Undervejs i retssagen skiftede han dog mening, og på 13. retsdag erkendte han yderligere ni forhold. Således erkendte han 12 af de i alt 36 forhold. Det var blandt andet forhold, der vedrørte skyderier i Vildsund i 2016, som Danny Abdalla nu tilstod.

Her var han tiltalt for at have instrueret en anden tiltalt i, hvordan han skulle skyde mod en ejendom. Derudover drejede forholdene sig om våbenbesiddelse samt hærvæk mod en bil, som han skulle have skudt ind gennem bagruden af. 

Abdallas kriminelle fortid

Danny Abdalla kom til Danmark fra Libanon i 1992. 11 år efter, i 2003, blev han for første gang dømt i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminalitet. Desuden blev han i den forbindelse udvist af landet. 

Ni år senere, i 2012, fik Abdalla et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men udvisningen kunne stadig ikke eksekveres, fordi Danny Abdalla angiveligt vil være i livsfare, hvis han tager tilbage til Libanon. 

Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold med meldepligt i Center Sandholm på Sjælland. Den meldepligt har han forsømt, og det er imens, at han har skulle melde sig, at han, ifølge anklagerne, skulle have begået de forbrydelser, han er tiltalt for i denne sag.

Danny Abdalla er far til seks børn, som han har med to forskellige kvinder. Indtil sin varetægtsfængsling i oktober 2016 var han leder af banden Den Internationale Klub, der havde slået sig ned i Thy. 

Danny Abdalla

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden