LIGE NU:

Jubel på Mors: Nykøbing får østers-oplevelsescenter

18 millioner statslige kroner skal sikre Mors et nationalt østers-oplevelsescenter.

Underskriften er nu definitivt sat. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) har sammen med resten af regeringen bevilget 18 millioner kroner til et nationalt oplevelsescenter for østersturisme på Mors.

quote Det er en unik mulighed. Her har man noget helt specielt i form af en råvare, som der er stor interesse for.

Eva Kjer Hansen (V), Minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde

- Jeg glæder mig utrolig meget over det her. Jeg er sikker på, at vi både turistmæssigt og erhvervsmæssigt vil få stort udbytte af den her investering, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Aftalen blev officielt underskrevet lørdag i Nykøbing under østerskonkurrencen Oyster Final. Oplevelsescentret kommer til at ligge i Nykøbing og skal blandt andet forsøge at trække flere turister til Limfjordsøen.

- Centret får til opgave at lave en masse aktiviteter og udbrede kendskabet til de muligheder, der er her i Limfjorden - både i resten af Danmark men også i udlandet, fortæller Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V).

Projektet blev faktisk allerede vedtaget i forbindelse med Finansloven 2018. Pengene har dog ladet vente på sig, da rammerne for projektet først skulle forhandles på plads.

Det er så sket nu, og det glæder Fiskeriministeren, der lørdag besøgte Nykøbing med den gode nyhed.  

- Det er en unik mulighed. Her har man noget helt specielt i form af en råvare, som der er stor interesse for. Jeg ser mange muligheder for centret i forhold til at være omdrejningspunkt for udvikling af turisme, gastronomi, erhvervsmuligheder, og hvad man ellers hitter på i lokalsamfundet, fortæller Eva Kjer Hansen.

Det forventes, at centret åbner inden for 3-4 år.