LIGE NU:

Kæmpe oplevelse: Christina badede med legesyg delfin ved Mors

En delfin har de sidste par dage svømmet rundt i Feggesund, og den er på ingen måde bange for mennesker.

At få mulighed for at bade med en delfin i det fri er noget, som man oftest ser folk tage sydpå for at opleve.

Men det viste sig tirsdag eftermiddag slet ikke at være nødvendigt for 34-årige Christina Damsgaard og hendes mor Janne Damsgaard Lank fra Ljørslev på Mors.

En delfin holder nemlig til i Feggesund i disse dage, og da Christina Damsgaard fik mulighed for at komme tæt på den, greb hun straks chancen.

- Det var en helt vildt sjov oplevelse. Folk tager jo langt væk for at komme på delfinsafari og alt muligt, men det var en kæmpe oplevelse, for den svømmede helt tæt på, fortæller hun begejstret.

Køligt vand i september

Det var Janne Damsgaards idé, at de skulle tage ud for at se delfinen. Hun havde nemlig set billeder af den på Facebook.

- Så spurgte jeg Christina, om hun ikke ville med op og se den. Jeg går meget op i at fotografere, og derfor tog jeg kameraet med, forklarer hun.

Der var flere, der greb chancen for at svømme med delfinen.
Der var flere, der greb chancen for at svømme med delfinen.
Foto: Janne Damsgaard Lank

Da de ankom til Feggesund Færgekro så de, at der var to personer i våddragter, som sprang i. Christina Damsgaard, der til dagligt bor i Stockholm, skyndte sig at følge efter, på trods af at hun bare havde almindeligt badetøj på.

- Vandet var lidt koldt, men hvis du har hård hud, så er det okay, siger hun og griner.

Helt tryg

Fra kysten kunne Janne Damsgaard se, hvordan delfinen svømmede rundt om hendes datter og de andre i vandet. Hun var ikke i tvivl om, at den også nød selskabet.

- Hvis de svømmede 100 meter væk, så svømmede den efter dem. Det så ud som om, den nød det. Det var bare så hyggeligt, siger hun og fortsætter:

- Da de så gik op til sidst, stak den hovedet helt op af vandet, som om den skulle se, hvor de blev af.

Hun talte bagefter med de to dykkere i våddragter, som også ses på billederne.

- De sagde, de havde været på ferie sydpå to gange, men der var det faktisk ikke lykkedes dem at svømme med delfiner. Men så kom de til Mors, og så kunne de dykke sammen med en delfin, fortæller Janne Damsgaard med et grin.

Delfinen kiggede op, da den pludselig var alene i vandet igen.
Delfinen kiggede op, da den pludselig var alene i vandet igen.
Foto: Janne Damsgaard Lank