LIGE NU:

Kontorfællesskab i Hanstholm skaber kreative iværksættere

Kreative kontorfællesskaber er måske noget, mange forbinder med storbyer. Men de findes skam også her i landsdelen. I Hanstholm sidder en flok kreative mennesker sammen hver dag, så de kan inspirere hinanden.

I Hanstholm har de et kreativt kontormiljø for selvstændige ildsjæle. Hennested hedder stedet, og Jim Risgaard er idemanden bag.

- Hennested er et sted for en masse iværksættere, eller folk som måske ikke helt tør tage det sidste spring. Så kan de komme her og leje en kontorplads, hvor man giver 1000 kroner plus moms om måneden, siger Jim Risgaard, Ejer, Hennested, Hanstholm.

quote Hennested er et sted for en masse iværksættere, eller folk som måske ikke helt tør tage det sidste spring.

Jim Risgaard

I øjeblikket er der fem faste lejere på Hennested. En af dem er Mette Hegnhøj. Hun er forfatter og er næsten lige flyttet ind.

- Jeg var i Berlin i vinterferien og gik rundt og var ret misundelig på, at der i alle stuelejligheder var små forlag eller kontorfællesskaber, som bare så så fede og inspirerende ud. Så kom jeg hjem og fik pludselig øje på det her, og så tænkte jeg, at det er den stemning, der er her også, siger Mette Hegnhøj, forfatter, Hennested, Hanstholm. 

Siden første januar er det Jim Risgaard, der har ejet stedet. Han arbejder fuld tid ved siden af, men har købt Hennested, så han har et sted at lege og udfolde sine kreative sider som iværksætter.

- På sigt håber jeg på, at jeg kan komme til at leve af det, siger Jim Risgaard.

Chefen selv håber, at der med tiden kommer endnu flere iværksættere til Hennested.
Flere gange om måneden er der kurser og arrangementer på stedet - for eksempel yoga og kreative værksteder for børn.