LIGE NU:

Lilholts corona-hjemsendelse er blevet til karrierens første julealbum

Alt fra barndommens juleminder til Bob Dylan og corona-pandemien har haft indflydelse på det nye julealbum, som Lars Lilholt har udgivet i år.

Lige som de fleste andre blev musikeren Lars Lilholt fra Ry sendt hjem fra arbejde i foråret på grund af corunavirussen. Alle hans koncerter blev aflyst, og der har ikke været mange muligheder for at komme ud og optræde med bandet i år.

- Som Asger Jorn siger; lediggang er roden til alt kunst. For 11 år siden hørte jeg Bob Dylans juleplade første gang. Med sin knirkende stemme lyder han som en ged, og jeg elsker det. Jeg hører den plade hver jul, og i år så tænkte jeg, at jeg ville gøre det samme, forklarer Lars Lilholt.

Albummet, Lad julen vare længe, blev indspillet live i en hal i Gammel Ry
Albummet, Lad julen vare længe, blev indspillet live i en hal i Gammel Ry
Foto: Privatfoto

Indspilning som Elvis

Han samlede sit 12 mands store jule-folkeband og gik i gang med indspilningen af karrierens første julealbum.

- Vi mødes i en hal i Gammel Ry og stod i en rundkreds og spillede helt akustisk. Vi spillede bare, mens vi optog det. Hvis det ikke svingede eller var ordentlig, så måtte vi tage det om. Det var ligesom, dengang Elvis lavede plader. På to og en halv dag spillede vi 16 sange, og så fik vi lavet en juleplade.

Den nye cd hedder ’Lad julen vare længe,’ som også er titlen på en af Lilholts egne julesange. I alt har han tre af sine egne julesange med på den nye cd, mens resten er en blanding af julesalmer og julesange. 

Trackliste

Så går vi den ååen vej

En af sangene på julealbummet har de færreste nok hørt før. Den hedder ’Så går vi den ååen vej.’ En sang, familien Lilholt har sunget i mange år.

- Den første jul, jeg kan huske, var i 1956, hvor jeg var meget lille. Min farbror Børge sad med en stor cigar i munden og spillede klaver, mens min far spillede violin, og min bedstefar sad med en stok og slog takten. De spillede sangen ’Så går vi den ååen vej.’

Sangen har Lars Lilholt givet videre til sine egne børn, og det betød meget for dem, at netop den sang var med på den nye juleplade.

Kom med til indspilningen af det nye julealbum.