LIGE NU:

Maskine brød i brand i skov: Røgen var synligt på 25 kilometers afstand

Det er heldigvis en sjældent syn med skovbrande i lille Danmark, men da brandvæsnet fik en anmeldelse om en maskine i brand midt i skoven i Hurup, skulle det gå stærkt.

Nordjyllands Beredskab fik travlt kort før middag, da en brand midt i en skov ved Hurup ved anmeldt. Helt nøjagtig kom opkaldet klokken 11.40, og det omhandlede en maskine, der stod i flammer.

- Vi kører seks mand med en sprøjte/tankvogn. Jeg kaldte nærmeste station også, i og med at der var fare for spredning. Det gik forholdsvis hurtigt. Da vi først lige fandt den rigtige vej ind i skoven, fik vi den slukket med en brandslange, siger Henrik Gade Jespersen til TV MIDTVEST.

Der skulle fart på, for selvom skovbunden ikke er synderligt tør i øjeblikket, er en skovbrand en indlysende fare, når der er flammer i en maskine mellem træerne.

- Jeg kunne se røgen fra Thisted af, og der har jeg 20-25 kilometer derud. Der var jo fare for, at det ville sprede sig til skoven, men den står heldigvis i et skovområde med unge træer, og det har ikke bredt sig, siger Henrik Gade Jespersen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Branden er altså slukket, og tilbage er der bare at finde ud af, hvordan det skete.

- Vi kender endnu ikke brandårsag, men det er formentlig startet nede i motordelen, siger indsatslederen.