LIGE NU:

Minister fra Thy håndterer corona-krisen: - Det har været fuldstændig vanvittigt

Erhvervsminister Simon Kollerup har sovet meget lidt de sidste to uger, hvor han har holdt hånden under den danske økonomi under corona-krisen.

Simon Kollerup fra Thy havde ingen erfaring som minister, da han blev udpeget som erhvervsminister for ni måneder siden. Men det er han kommet efter.

De sidste to uger har han stået på det ene pressemøde efter det andet og præsenteret nye tiltag mod coronavirus sammen med resten af regeringen.

- Det har været fuldstændige vanvittige uger. Det har virkelig været i døgndrift. Jeg har haft nætter, hvor jeg har drømt om, hvad for nogle tiltag vi skal lave i morgen, siger Simon Kollerup (S).

Arbejdet med coronavirussen har fyldt så meget, at Kollerup knap har haft tid til at være andet end politiker.

- Jeg er spændt på, om der kommer en efterreaktion, når det er ovre. For jeg har slet ikke haft tid til at blive personligt rigtig bekymret eller tænkt på, at det måske også kunne have ramt mig selv eller familien hårdt.

Gør en forskel

Den 33-årige thybo fra Lild Strand har været politiker på Christiansborg siden 2011. Han gik ind i politik for at gøre en forskel, og det føler han i den grad, han gør lige nu.

- Mens jeg var ude at åbne den store ordning for lønkompensation, havde 6.000 virksomheder stillet sig i kø. Det er faktisk ret vildt. Så jeg føler, jeg gør en kæmpe forskel, og det er fandme motiverende, siger han.

Som erhvervsminister går hans tid lige nu med at lave nye ordninger, som kan give tilskud og støtte til det danske erhvevsliv og holde hånden under økonomien.

Og selv om det for tiden ikke bliver til mange timer på øjet, er det det hele værd for ministeren.

- Jeg mærker ikke, at jeg ikke får sovet rigtig. Hævnen kommer nok på et tidspunkt, men lige nu er der energi at køre på.

Vær positiv

Simon Kollerup er selv far til en dreng og en pige, så han kan godt sætte sig ind i, at det er svært at være hjemme med ungerne og arbejde samtidig.

- Det er rigtig vigtigt, at vi bliver ved med at være positive, så godt vi kan. Forhåbentlig gør vi alt det rigtige lige nu, og så er det snart ovre igen, og så er foråret og sommeren her, siger han og fortsætter:

- Hvis man kan gøre en forskel for sine naboer for eksempel, så tror jeg, det er med til, at vi springer ud som glade sommermennesker, når coronaen forhåbentlig snart slipper sit tag igen.

Kollerup er gift med Stine Monrad Kollerup. Sammen har de børnene Vigga og Gustav.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden