LIGE NU:

Nørder mødte nørder: Besøgstallet eksploderede, da lastbilsentusiaster besøgte minilandsby

Ti gange så mange mennesker som normalt besøgte Frøstrup Minilandsby, da syv minilastbiler lørdag kørte rundt i de små gader.

Der var gang i gaden, eller man burde måske sige mini-gaden, da lastbilsentusiaster fra foreningen Jysk-RC-Truck lørdag besøgte Frøstrup Minilandsby. Foreningen var inviteret til at flytte noget sand med deres fjernstyrede lastvogne, og det tiltrak faktisk så meget opmærksomhed, at besøgstallet blev cirka tidoblet.

- Jeg synes, det er rigtig rart nu, hvor har vi brugt tid på at lave det her. Derfor vil vi også gerne vise det frem, og så skal vi jo have nogle folk inden for dørene. Når de så ikke kommer frivilligt, så må vi jo gøre lidt ekstra, så der er lidt mere krydderi på dagsordenen, og det har vi så gjort ved at invitere dem her, fortæller Poul Erik Grønhøj, der er formand for Frøstrup Minilandsby.

Minilandsbyen er en kopi af stationsbyen Frøstrup, som den så ud fra 1904 til 1930. Alle husene er bygget i størrelsesforholdet 1:10.

Heldigvis har foreningen Jysk-RC-Truck lastbiler i samme størrelse, så det var intet problem for de syv lastbilsentusiaster at manøvrere rundt i minilandsbyen.

- Vi har jo gjort det, fordi vi er lidt økonomisk klemte. Vi får ikke offentlig støtte, så de penge, som vi skal bygge husene for, skal vi have ind ved at få nogle folk til at betale entré. Nu blev det jo godt vejr, og så tænkte vi, at der må da kunne findes nogen folk, der gerne vil ned og hygge sig med at se på det, fortæller Poul Erik Grønhøj.

Normalt er der 10 besøgende om dagen

Formanden fortæller, at minilandsbyen på en normal dag har omkring ti besøgende. Denne lørdag lå det tal på omkring de 100. Det var dog ikke den eneste grund til, at han var godt tilfreds med besøget fra Jysk-RC-Truck.

- Vi er jo nørder med hensyn til at bygge huse, og de er nørder med deres biler, så det giver jo en fin symbiose at sætte sammen, fortæller Poul Erik Grønhøj.

Opgaven for lastbilsentusiasterne bestod i at flytte sand fra den ene ende af landsbyen til den anden.

- Det kunne man jo ligeså godt gøre med en trillebør, men det er jo, derfor vi kommer, og vi synes, det er sjovt. Nu har vi bygget bilerne i flere år, og så skal vi jo ud og teste dem. Det er også sjovt, at der kommer en masse mennesker og spørger ind til, hvad vi laver, fortæller Jørgen Bonnerup, der er medlem af Jysk-RC-Truck.