LIGE NU:

Nu har Mathias fået sine tænder tilbage

Bartender Tanja Bang fra Harmonien i Thisted tog til Thyborøn med Mathias Galsgaards tandprotese.

Midt- og Vestjyllands mest berømte tænder er nu tilbage hos deres ejermand. 

18-årige Mathias Galsgaard fra Thyborøn mistede for et halvt år siden sin protese med to fortænder under en bytur i Thisted.

Protesen blev i sidste uge indleveret til værtshuset Harmonien i Thisted. Via et Facebook-opslag fandt værtshuset frem til den 18-årige fiskerilærling, og tirsdag tog bartender Tanja Bang fra Harmonien så turen til Thyborøn for at levere tænderne tilbage.

- Mathias er en skøn ung mand, som tager det her med højt humør, lød det fra Tanja Bang.

Mathias Galsgaard var frisk på straks at teste, om tænderne stadig passer. Og det gør de, konstaterede han. 

- Har du ikke savnet dem?

- Næ, for jeg fik jo et par nye et par uger efter.

Vågnede på en bænk

Præcist hvordan han kunne miste tænderne den aften for et halvt år siden, står noget uklart. Men det står fast, at det var en festlig aften i byen, hvor der røg et par genstande eller flere indenbords.

- Jeg havde sindssygt ondt i hovedet dagen efter. Jeg lå på en bænk nede ved havnen. Der var en, der fandt mig. Han troede, at jeg havde fået tæsk og ringede efter en ambulance... men det var bare mig uden tænder, fortæller han.

Mathias har som nævnt for længst fået en ny protese, men han er alligevel godt tilfreds med at have fået den gamle tilbage.

- Det er mine gå-i-byen-tænder, bemærkede han.

Når den unge fiskerilærling har brug for protesten, skyldes det, at han slog sine tænder under et trafikuheld som dreng.

Harmonien har i øvrigt planer om at opfinde en ny drink, der skal hylde historien om fortænderne. Og værtshuset har også lovet Mathias en flaske vodka, som han kan skylle tænderne i - hvis han engang kommer tilbage til Harmonien.