Foto: Henning Bagger, Scanpix

Officielt: Havneudvidelsen i Hanstholm bliver en realitet

Efter mange års kamp bliver havneudvidelsen i Hanstholm nu en realitet.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Sidst på eftermiddagen blev kontrakten skrevet under i Hanstholm. Omkring 300 var samlet til borgermøde for at høre om de planer, der endelig efter mange år bliver til noget.

- Det er rigtigt stort og har rigtig stor betydning. Og det er netop også derfor vi har arbejdet sådan på den her udvidelse, fordi det er et af de store erhvervspotentialer vi har, det er udviklingen her omkring Hanstholm Havn, siger Thisteds borgmester, Lene Kjelgaard fra de konservative. 

Første spadestik til den nye havn bliver allearbejdet på det her rede taget i morgen. Blandt andet skal kajen forlænges 350 meter. 

- Vi har glædet os. Vi har projekt siden materialet kom ud i foråret og har været mange mand i gang. Så det er absolut i den store skala, siger Henrik Rasmussen, afdelingschef, Aarsleff A/S. 

Planer strandede for fire år siden

Det er et gammelt ønske der går i opfyldelse i Hanstholm. For fire år siden kuldsejlede planerne om en havneudvidelse, fordi prisen var alt for høj.

Men nu er de klar. Havnen får nye ydermoler og så kommer der 160.000 kvadratmeter mere plads til nye havnebygninger. Og så bliver vanddybden øget fra syv meter til 11 meter. 

Prisen bliver 500 millioner kroner, og målet er at de i fremtiden kan tiltrække endnu større skibe til havnen på vestkysten.

- Det er en udfordring, at Hanstholm Havn ligger, hvor den ligger med store bølger og en indsejling lige op mod vinden. Så det skaber mere ro og kan tiltrække flere skibe, fortæller Niels Clemensen, direktør, Hanstholm Havn.

I dag arbejder omkring 600 på havnen i Hanstholm. Når udvidelse er helt færdig er håbet, at det har givet 450 ekstra nye job på havnen.

Hanstholm Havn er 50 år gammel. Byggeriet forventes færdig om tre år.