LIGE NU:

Rådden legeplads var tæt på at koste Peter livet

En rådden bjælke på en legeplads var ved at koste Peter Christian Guld livet, da den faldt ned over ham for halvanden måned siden.

For halvanden måned siden var 28-årige Peter Christian Guld på en lokal legeplads i Skyum med sin nevø. De hyggede sig og Peter skulle vise nevøen, at han godt kunne kravle op i et reb, som sad fast på en stor træbjælke.

Det skulle han aldrig have gjort.

quote Jeg fik kraniebrud i det meste af ansigtet. Mit næseben brækkede. Min venstre kind er så smuldret indeni, at der er sat en metalplade ind, og så har jeg mistet mit højre øje

Peter Christian Guld

- Jeg fik kraniebrud i det meste af ansigtet. Mit næseben brækkede. Min venstre kind er så smuldret indeni, at der er sat en metalplade ind, og så har jeg mistet mit højre øje, forklarer Peter Christian Guld.

Heldigvis har han det efter omstændighederne godt i dag.

Hans hjerne har bortset fra en hjernerystelse ikke taget skade. Det på trods af, at han lå flere dage i koma efter ulykken.

Trods skaderne har Peter Christian Guld stadig humøret i behold, og han bebrejder ikke nogen ulykken.

- Selve ulykken kan jo ikke laves om, og jeg har ikke nogen vrede rettet mod nogen mennesker. Men jeg håber på, at vi ikke har andre legepladser i Danmark, der går i forfald, så andre skal opleve det samme som mig, forklarer Peter Christian Guld.

 
 
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Håber på sikre legepladser

Den omtalte legeplads er lavet af frivillige, og den er blevet kigget til af de frivillige flere gange for at se, om den var i ordentlig stand. Men de opdagede aldrig, at en af de store bjælker på pladsen var rådden indvendig.

FAKTA

I fremtiden drømmer Peter Christian Guld om, at der ikke kommer flere ulykker.

- Jeg håber man kan få sikret legepladserne i Danmark og undgå sådan noget her, siger Peter Christian Guld.

Han mener dog ikke, at man skal være bange for en tur på en gammel legeplads.

- Det er jo meningen, man skal boltre sig på en legeplads og have det sjovt, siger Peter Christian Guld.