Samtalebænk for ensomme: Trine byder på kaffe, småkager og en god snak

I håb om at holde ensomheden lidt på afstand byder Trine Pedersen alle, der måtte have lyst, på kaffe, småkager og en god snak på en bænk i Thisted.

Bevæbnet med gratis kaffe og småkager er Trine Pedersen klar.

Klar til at sige hej, til at få en snak og forhåbentlig gøre en forskel for de ensomme i Thisted.

- Jeg er bare Trine, der har lyst til at gøre en forskel for borgere, der har det svært. Og så føler jeg mig heller ikke selv så ensom, siger hun.

Hver tirsdag og torsdag fra klokken 13.00 til 15.30 sidder hun på en bænk på torvet og snakker med både ensomme, unge mennesker og andre, der kommer forbi.

- Jeg får rigtig meget ud af det. Det betyder meget, at nogen spørger, hvordan man har det, eller hvordan det går. Jeg kan sende et smil tilbage, og det betyder rigtig meget her i livet.

En fantastisk idé

En gammel bekendt kom i dag forbi samtalebænken.

- Jeg synes, det er en fantastisk idé, Trine har fået, og jeg synes, det er fantastisk, at hun bare gør det som et helt almindeligt menneske i Thisted, siger pensionist Ester Jørgensen.

Trine Pedersen, der er førtidspensionist, startede samtalebænken op 1. juli. Den første dag kiggede 20 forbi.

Og ifølge dagens samtalepartner, den gamle bekendte, så kan man roligt få en kop kaffe med Trine .

- Hun er dejlig at snakke med og åben og venlig mod alle mennesker, så det er nemt at snakke med hende, siger Ester Jørgensen.

Ester Jørgensen, en af Trines bekendte, synes, at samtalebænken er en fantastisk idé.
Ester Jørgensen, en af Trines bekendte, synes, at samtalebænken er en fantastisk idé.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Med et lille skilt indbyder Trine Pedersen folk til at komme og få en snak, og hun håber, at det for nogle kan hjælpe med at holde ensomheden væk, som det gør for hende selv.

- Jeg tror, der er brug for nogen som mig. Psykologer kan godt være dyre. Jeg er vant til at snakke med folk og stiller mig gerne til rådighed. Jeg har siddet i kommunens udsatteråd og kan rumme alle, siger hun.

Trine Pedersens samtalebænk er åben, ind til vejret bliver koldere.


Seneste nyt

fra Nordjylland